«Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο» υποστηρίζει Αμερικανός γιατρός – Τι έδειξε η έρευνά του

Την πεποίθηση ότι υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο εξέφρασε ο γιατρός-ογκολόγος, Τζέφρι Λονγκ από το Κεντάκι των ΗΠΑ. Από το 1998 ο γιατρός έχει δημιουργήσει το Ίδρυμα για την Έρευνα Επιθανάτιων Εμπειριών και μελέτησε τις περιπτώσεις 5.000 ασθενών που έφτασαν κοντά στον θάνατο. Όπως είπε ο Τζένφιρ Λονγκ η έρευνα του αποδεικνύει «χωρίς αμφιβολία» ότι υπάρχει μεταθανάτια ζωή.

Ως επιθανάτια εμπειρία (NDE) ο γιατρός χαρακτηρίζει «κάποιον που βρίσκεται είτε σε κωματώδη κατάσταση είτε είναι κλινικά νεκρός χωρίς καρδιακό παλμό έχοντας μία ευκρινή εμπειρία στην οποία βλέπουν, ακούν, νιώθουν αισθήματα και αλληλεπιδρούν με άλλα πλάσματα».

Έτσι συγκέντρωσε όλα όσα ανέφεραν οι ασθενείς γι’ αυτή την εμπειρία και ανέλυσε τα δεδομένα. «Μπροστά σε συντριπτικές αποδείξεις έφτασα να πιστέψω ότι πραγματικά υπάρχει μεταθανάτια ζωή», ανέφερε ο Τζέφρι Λονγκ.

Στη διάρκεια της μελέτης του κατάφερε να εντοπίσει κοινά στοιχεία ανάμεσα σε αυτές τις εμπειρίες. Για παράδειγμα αρκετοί ασθενείς περιέγραψαν ότι ήταν σαν να βγήκαν από το σώμα τους και να μπορούσαν να παρακολουθήσουν και να ακούσουν ότι συνέβαινε γύρω τους. Άλλοι ανέφεραν ότι πήγαιναν προς ένα φωτεινό τούνελ και εκεί τους περίμενε κάποιος νεκρός αγαπημένος τους, ενώ ολόκληρη η ζωή τους περνούσε μπροστά από τα μάτια τους.

Για όσους αμφισβητούν αυτές τις εμπειρίες με το επιχείρημα ότι οι άνθρωποι της έχουν ακούσει γι’ αυτό μετά τις περιγράφουν ο γιατρός έχει απάντηση. Όπως ισχυρίστηκε τα παιδιά που δεν γνωρίζουν τέτοιες ιστορίες για επιθανάτιες εμπειρίες περιγράφουν με τον ίδιο τρόπο το πώς ήταν κοντά στον θάνατο. «Δεν βρήκα καμία επιστημονική εξήγηση γι’ αυτές τις εμπειρίες. Έκανα έρευνα για τον εγκέφαλο και εξέτασα κάθε πιθανή εξήγηση για τις NDE. Στο τέλος καμία από αυτές δεν ευσταθεί», τόνισε ο γιατρός.

Ο ψυχίατρος και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, Μπρους Γκρέισον συμφωνεί με τα ευρήματα της μελέτης. Ανέφερε ότι δύο επιθανάτιες εμπειρίες δεν μοιάζουν μεταξύ τους αλλά υπάρχουν κοινά στοιχεία. «Πιστεύω ότι τα στοιχεία στην συντριπτική πλειοψηφία τους δείχνουν ότι το σώμα μας δεν είναι το μοναδικό πράγμα που είμαστε. Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι που είναι σε θέση να συνεχίσει αφού πεθάνει το σώμα. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ γι’ αυτό», είπε ο Μπρους Γκρέισον.

Ακολουθήστε μας στο Facebook