Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. δεν ήθελε πρόκριση και της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στο Champions League

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League, θα έδινε αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία των ομάδων, θα γέμιζε υπερηφάνια τους φίλους τους και θα ανέβαζε το πληγωμένο ευρωπαϊκό πρεστίζ της Ελλάδας. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο: θα ανακούφιζε και τους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας που πλέον καλούνται να φέρουν εις πέρας μία εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή.

Με δεδομένη την παρουσία του «τριφυλλιού» και της Ένωσης στους ομίλους του Europa League και αυτή του Ολυμπιακού είτε σε αυτή, είτε στο Europa Conference, αυτομάτως θα έχουμε τουλάχιστον δύο ομάδες που θα αγωνίζονται εντός Αττικής την ίδια μέρα.

Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω και του μπάσκετ, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο μία από αυτές τις Πέμπτες που θα παίζουν εντός έδρας, σε ΟΑΚΑ, ΟΠΑΠ Arena ή Καραϊσκάκη, να υπάρχει και αγώνας της Euroleague είτε στο Ολυμπιακό Στάδιο, είτε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς θα… χωρίσει της δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στα δύο ή ακόμα και στα τρία, προκειμένου να καλύφθούν οι απαιτήσεις που υπάρχουν στα γήπεδα, χωρίς να υπολογίζονται αυτές που θα πρέπει να υπάρχουν σε επικίνδυνα σημεία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η UEFA μπορεί να βάλει παιχνίδια σε ημέρα Champions League. Απομένει να δούμε αν θα κάνει κάτι τέτοιο…

Πηγή: gazzetta

Ακολουθήστε μας στο Facebook