Κακοκαιρία Daniel: Κοντά στις 700 κλήσεις στην Πυροσβεστική, 100 πολίτες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία στη Μαγνησία

Κοντά στις 700 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι και αυτή την ώρα, για αντλήσεις υδάτων, μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας Daniel που πλήττει με ισχυρές καταιγίδες, κυρίως, την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι χαρακτηριστικό, πως μόνο στη Μαγνησία έχουν γίνει 500 κλήσεις στην Πυροσβεστική, ενώ 100 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε, λόγω εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος σήμερα Τρίτη, 05-09-2023 από Ω/ 07:00 έως Ω/17:00 έλαβε 690 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 670 κλήσεις εκ των οποίων:
στη Μαγνησία, 500 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άτομα.
Στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 70 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και
Στη Σκιάθο 100 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 αντλήσεις υδάτων, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 7 άτομα.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις εκ των οποίων:
Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων
Στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και
Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου
Τις πρωινές ώρες ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας άνδρας, στην περιοχή Άγιος Γεώργιος του Άνω Βόλου Μαγνησίας όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Επίσης σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για τον εντοπισμό άνδρα στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε Γενική Επιφυλακή, ενώ η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε μας στο Facebook