Κακοκαιρία Daniel: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για το κυκλωνικό σύστημα – Θα φτάσει μέχρι Κρήτη και Δωδεκάνησα

Με πολύ μεγάλο όγκο νερού εξακολουθεί να επιβαρύνει τη Μαγνησία και γενικότερα τις περιοχές που δέχονται ισχυρά χτυπήματα από τη κακοκαιρία Daniel. Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για την πιθανότητα το συγκεκριμένο κυκλωνικό σύστημα να σαρώσει την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

 

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο τα φαινόμενα θα μεταφερθούν προς τα δυτικά και νότια της χώρας τα επόμενα 24ωρα, ενώ σημείωσε ότι η κακοκαιρία Daniel ξεπέρασε ακόμα και την ένταση του Ιανού που έδωσε με τον αντίστοιχο μηχανισμό των συγκλίσεων μεγάλα ύψη βροχής.

Πού χρειάζεται προσοχή

 

Όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τις επόμενες ώρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε Χαλκιδική, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Αττική και Βοιωτία, καθώς και ανατολική Πελοπόννησο.

 

Τόνισε επίσης ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ, ενώ από την Παρασκευή θα αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση και στη συνέχεια θα επικρατήσουν φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

 

Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ

 

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 03-09-2023/1300 τοπική ώρα, για το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία Daniel που επηρεάζει μεγάλο τμήμα της χώρας μας από τη Δευτέρα 04-09-2023, επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία.

 

Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη 07-9-2023, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

 

Πιο αναλυτικά:

 

Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς ΕυρυτανίαςΦθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
  2. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

 

Αύριο Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

 

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Μεγάλα ύψη βροχής σε Θεσσαλία και Αργολίδα

 

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel στα κεντρικά τμήματα της χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής της Τετάρτης 06/09 (από τις 00:00 έως τις 08:30) να καταγράφονται σε Θεσσαλία και Αργολίδα.

 

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι περισσότεροι μετεωρολογικοί σταθμοί της Μαγνησίας και των Σποράδων, όπου έχουν δεχθεί τα ακραία ύψη βροχής τις τελευταίες ημέρες, σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής από τα μεσάνυχτα (00:00) έως τις πρωινές  ώρες (08:30) της Τετάρτης 06/09 σημειώθηκε στους Κωφούς Μαγνησίας με 194 mm, ενώ τα οκτώ μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

 

Ύψη βροχής

Ακολουθήστε μας στο Facebook