Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κακοκαιρία: Τέσσερις φύλακες εγκλωβισμένοι σε κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Το νερό ξεπερνάει το ένα μέτρο

Τέσσερα άτομα βρίσκονται από το μεσημέρι εγκλωβισμένα στο κτίριο της Αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίον του Άρεως στον Βόλο.

Συμφωνα με το thenewspaper.gr, οι άνδρες παρότι έχουν ειδοποιήσει την Πολιτική Προστασία, ακόμα δεν έχει γίνει επιχείρηση μεταφοράς τους. Οι τέσσερις φύλακες έχουν εγκλωβιστεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου καθώς το ισόγειο έχει πλημμυρίσει και η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνεχώς.

Δεν υπάρχει τροφή και νερό διαθέσιμα και αναμένουν την άμεση παρέμβαση των Αρχών για να οδηγηθούν στα σπίτια τους με ασφάλεια. Ο εξωτερικός χώρος του Πανεπιστημίου είναι πλημμυρισμένος με το ύψος του νερού να ξεπερνά το ένα μέτρο

Κακοκαιρία: Θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη τα ακραία φαινόμενα – Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδεςμεγάλη συχνότητα κεραυνώνενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη 07-09-2023, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς ΕυρυτανίαςΦθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς ΠιερίαςΗμαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Αύριο Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

 • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 
 • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
 • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
 • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

 • Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

 • Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
 • Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
 • Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
 • Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

 • Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
 • Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
 • Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.
 • Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
 • Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
 • Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
 • Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
 • Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
 • Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

Κακοκαιρία Daniel: Ολική καταστροφή σε Βόρεια και Νότια Εύβοια – Έπεσαν δέντρα, αυτοκίνητα «βούλιαξαν» στις λάσπες

Η ακραία κακοκαιρία Daniel που πλήττει σκληρά την Εύβοια έχει σημαντικές επιπτώσεις σε σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους, μαγαζιά και αυτοκίνητα καταστρέφοντας τα πάντα στο περασμά της.

Σφυροκοπείται η Βόρεια Εύβοια από την κακοκαιρία «Daniel». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evima.gr, τα χωριά Πήλι, Αγία Άννα, Στροφυλιά, Μετόχι, Σπαθάρι στη Βόρεια Εύβοια δέχονται μεγάλες ποσότητες νερού εδώ και ώρες.

Χείμαρροι κατέβασαν φερτά υλικά με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι και να πλημμυρίζουν σπίτια. Ο δρόμος για τον οικισμό Ρετσινόλακο είναι κλειστός, ενώ οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροοί με αποτέλεσμα να πέφτουν πεύκα στο οδόστρωμα.

Είκοσι μηχανήματα του δήμου Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας, της Περιφέρειας και πυροσβεστικά οχήματα ενεργούν στα σημεία ενώ ενισχύσεις από τη Λαμία φτάνουν στη Βόρεια Εύβοια.

«Ολική καταστροφή έχουμε πάθει παντού», δήλωσε στο evima.gr ο αντιδημαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Αργύρης Λιάσκος.

Υπάρχουν παράλληλα σύμφωνα με όσα δήλωσε στο evima.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαιδίτης πολλά σπίτια πλημμυρισμένα, «τα ποτάμια αντέχουν για την ώρα, εάν όμως συνεχιστεί η έντονη βροχόπτωση που έχουμε αυτή την ώρα, πολύ φοβόμαστε πως θα δούμε εικόνες που είδαμε σε άλλες περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού με πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους, στην περιοχή Γούβες.

Μετρούν πληγές στη Νότια Εύβοια

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες και από την παραλία Αλμυροποτάμου στη Νότια Εύβοια, όπου η κακοκαιρία Daniel ρήμαξε ότι βρήκε μπροστά της, με τα μαγαζιά εστίασης, τα ξενοδοχεία αλλά και τα σπίτια να μετράνε πληγές.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο evima.gr, «Έχουν πλημμυρίσει τα πάντα, πάθαμε τεράστια καταστροφή τόσο νερό δεν έχουμε δει πότε ξανά στην περιοχή μας, έχουμε δέσει με σκοινιά τα αυτοκίνητά μας για να μην τα πάρει το νερό».

Ο μεγάλος όγκος νερού κατάφερε να καλύψει μέχρι και την παραλία του Αλμυροποτάμου χαρακτηριστικά όπως θα δείτε στο βίντεο του evima.gr, το νερό κατάφερε να γίνει ένα με την θάλασσα.

Η κακοκαιρία στο πέρασμα της μάλιστα, παρέσυρε αυτοκίνητα στην παραλία του Αλμυροποτάμου με αποτέλεσμα να βουλιάξουν στις λάσπες.

Πειραιάς: Χειροπέδες σε 29χρονη με πάνω από 700 γραμμάρια κοκαΐνης – Επρόκειτο να ταξιδέψει στην Σαντορίνη

Στην σύλληψη μιας 29χρονης αλλοδαπής στο λιμάνι του Πειραιά, η οποία προσπάθησε να ταξιδέψει προς Σαντορίνη με πάνω από 700 γραμμάρια κοκαΐνη προχώρησαν οι αρχές.

Ειδικότερα, στην κατοχή της γυναίκας βρέθηκε αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητας κοκαΐνης 713,8 γραμμαρίων με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής να προχωρούν στην σύλληψή της το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η 29χρονη είχε ως σκοπό τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών στη Σαντορίνη. Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο σπίτι της, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: τρία γραμμάρια κοκαΐνης, 22 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 1.570 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Πειραιάς: Προσαγωγές μελών του πληρώματος του πλοίου για το περιστατικό με τον 36χρονο που σκοτώθηκε

Προσαγωγές στο κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά έγιναν πριν λίγο, μετά τον θάνατο του 36χρονου άνδρα ο οποίος προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Horizon», την στιγμή που αυτό είχε λύσει τους κάβους.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες αρχές για να διαπιστώσουν αν τελέστηκαν εγκληματικές πράξεις από τα μέλη του πληρώματος καθώς σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγο φαίνεται πως ο αργοπορημένος επιβάτης πρόλαβε και ανέβηκε στον καταπέλτη του πλοίου που ακόμη δεν είχε ξεκολλήσει από την προβλήτα.

Στο ίδιο βίντεο φαίνεται πως δυο άτομα από το πλοίο να σπρώχνουν τον άνδρα ο οποίος κατέληξε στη θάλασσα.

 

Οι αρμόδιες λιμενικές αρχές αναμένεται να λάβουν καταθέσεις και από επιβάτες για να δώσουν την δίκη τους περιγραφή για το συμβάν. Παράλληλα αναμένεται να εντοπιστούν και να εξεταστούν και αλλά άτομα που μπορεί να είδαν τι ακριβώς συνέβη.

 

Ασπρόπυργος: «Έβαλα τη φωτιά γιατί οι γονείς μου ήθελαν να συνεχίσω τη Σχολή» – Τα πρώτα λόγια του εμπρηστή στους αστυνομικούς

Ήθελε να εκδικηθεί τους γονείς του και έβαλε φωτιά έξω από την περίφραξη του στρατοπέδου ΣΕΕΜΑΝ στον Ασπρόπυργο. Αυτό είπε ως δικαιολογία για τον εμπρησμό ο 27χρονος που νωρίτερα ταυτοποιήθηκε και προσήχθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι οι γονείς του τον πίεζαν να συνεχίσει τις σπουδές του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, αλλά εκείνος δεν ήθελε και έτσι αποφάσισε να βάλει φωτιά.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας εντόπισαν τον άνδρα στην περιοχή του Ασπροπύργου και τον προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ. Έγινε έρευνα στο σπίτι του και εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σακίδιο πλάτης, κινητό τηλέφωνο καθώς και δύο αναπτήρες. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σκιάθος: Μηχανική βλάβη στο πλοίο Super Star – Πλέει με μειωμένη ταχύτητα προς τον Βόλο

Αναστάτωση προκλήθηκε σε πλοίο Super Star, καθώς κατά τον απόπλου από το λιμάνι της Σκιάθου παρουσίασε βλάβη στον μηχανισμό της άγκυρας.

Ειδικότερα, το πλοίο πλέει με μειωμένη ταχύτητα προς το λιμάνι του Βόλου, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως επτά μποφόρ.

Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 437 άνθρωποι – μεταξύ αυτών 53 μέλη του πληρώματος- ενώ στα γκαράζ βρίσκονται 104 οχήματα.

Λέσβος: Εντοπισμός και διάσωση 29 μεταναστών στη Μήθυμνα – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 29 μεταναστών προέβησαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης (05/09) στελέχη του Λιμενικού Σώματος στην θαλάσσια περιοχή Λάμνας Μήθυμνας της Λέσβου.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας – έπειτα από ενημέρωση από στρατιωτικό παρατηρητήριο- εντόπισε φουσκωτή ακυβέρνητη βάρκα με 29 επιβαίνοντες, τους οποίους περισυνέλλεξε μεταφέροντάς τους αρχικά στο λιμένα Πέτρας και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας στο ΚΥΤ Μαυροβουνίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ένας εκ των αλλοδαπών, μεταφέρθηκε αρχικά στο Ιατρείο Πέτρας και στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, ενώ η βάρκα καταστράφηκε.

Κακοκαιρία Daniel: Εντοπίστηκε ζωντανό το ζευγάρι των Αυστριακών στο Πήλιο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για δύο Αυστριακούς που αγνοούνταν λόγω της κακοκαιρίας Daniel στο Νότιο Πήλιο, καθώς βρέθηκαν ζωντανοί από πυροσβέστες.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι Αυστριακών, που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά από το σπίτι όπου έμενε στην περιοχή Ξινόβρυση.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 34χρονου άνδρα, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην Αγία Αικατερίνη. Ο 34χρονος φέρεται πως επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε από τα νερά. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αγνοούνται ακόμη δύο άτομα στο Νότιο Πήλιο.

Τραγωδία στον Πειραιά: 36χρονος πήδηξε για να επιβιβαστεί σε πλοίο και πνίγηκε

Τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023 με έναν 36χρονο να χάνει τη ζωή του.

Ο 36χρόνος βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά, προσπαθώντας να επιβιβαστεί σε καράβι που ήταν έτοιμο να αναχωρήσει. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο και ο άτυχος άνδρας, στην προσπάθειά του να εισέλθει σε αυτό, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.

«Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση» ήταν η ενημέρωση που έλαβαν οι επιβάτες του πλοίου, το οποίο είχε απομακρυνθεί μόλις λίγα μέτρα από την προβλήτα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού: 

«Πτώση άνδρα στον Λιμένα του Πειραιά κατά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “Blue Horizon”. Ο ανωτέρω ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Το πλοίο επιστρέφει στον Πειραιά».

Κακοκαιρία Daniel: Νύχτα αγωνίας σε Βόλο και Πήλιο – Εκκενώθηκαν γηροκομείο και Κέντρο Υγείας

Ένας νεκρός, αγνοούμενοι, εκατοντάδες απεγκλωβισμοί πολιτών και σημαντικές καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, υποδομές, καθώς και στο οδικό δίκτυο είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel, που πλήττει την χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα και τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στον Βόλο, ένας κτηνοτρόφος πέθανε όταν καταπλακώθηκε από τοίχο στον Άγιο Γεώργιο. Ο 51χρονος πατέρας δύο παιδιών πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του, όταν ένας τοίχος υποχώρησε από τον όγκο της βροχής, με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει και να χάσει την ζωή του. Ο 51χρονος αλλοδαπός μεγάλωσε και έζησε στον Βόλο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ώρες αγωνίας για τους αγνοούμενους

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 34χρονου άνδρα, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην Αγία Αικατερίνη. Στελέχη της ΕΜΑΚ και της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου, ο οποίος φέρεται πως επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα, άνοιξε την πόρτα και παρασύρθηκε από τα νερά. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο γιος του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αγνοούνται ακόμη δύο άτομα στο Νότιο Πήλιο.

Νωρίτερα, είχαν χαθεί τα ίχνη δύο Αυστριακών, που παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά από το σπίτι όπου έμεναν στην περιοχή Ξινόβρυση. Τελικά το ζευγάρι Αυστριακών εντοπίστηκε λίγο πριν τις 23.00.

Εκκενώθηκαν το Γηροκομείο Βόλου και το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

Το Γηροκομείο του Βόλου στην βόρεια πλευρά της πόλης εκκενώθηκε, εξαιτίας του γεγονότος ότι κατέρρευσε ο τοίχος της παλιάς πτέρυγας δίπλα από την οποία περνάει το ρέμα του Κρυσπίδωνα, είναι το ρέμα που έχει προκαλέσει με την υπερχείλιση, εξαιτίας των ιστορικών όγκων βροχής πάμπολα προβλήματα στην πόλη του Βόλου. Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου μεταφέρθηκαν σε πρόσκαιρη δομή που δημιουργήθηκε για να τους φιλοξενήσει με ασφάλεια.

κακοκαιρία Daniel Βόλος γηροκομείοκακοκαιρία Daniel Βόλος γηροκομείο

Την ίδια ώρα εκκένωση διατάχθηκε από τον διοικητής 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής, στο νότιο Πήλιο, με στόχο την προστασία των εργαζομένων σε αυτό. Δημιουργήθηκε δομή στο δημαρχείο του νότιου Πηλίου, στην οποία μεταφέρθηκαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο χώρο του Κέντρου Υγείας παρέμειναν μόνο δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων και παροχή βοήθειας.

Αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Βόλου

Την ίδια ώρα αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Βόλου, καθώς πλημμύρισε το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση του σημερινού προγράμματος. Από τη διοίκηση ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά με εφεδρικό μηχάνημα.

Μεγάλα τμήματα της περιοχής του Βόλου,της Νέας Ιωνίας και των προαστίων της πόλης εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα.

Πριν λίγο νέο μήνυμα από το 112 εστάλη σε όλη την περιοχή της Μαγνησίας και υπενθυμίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα, πλην των ειδικών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στο νομό Μαγνησίας με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

 

Σε ολόκληρη την περιοχή του Βόλου δεν κινείται κανένα όχημα, καθώς τα νερά έχουν καταλάβει τα πάντα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην περιοχή του Πηλίου, όπου οδοστρώματα έχουν υποχωρήσει και ολόκληροι δρόμοι έχουν καταστραφεί εντελώς από τη μανία του νερού. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των ειδικών θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ώρες, χωρίς να μειωθεί η ένταση των φαινομένων.

Πώς θα κινηθεί τη νύχτα η κακοκαιρία Daniel

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, την Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη.

Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Συνοπτικά, η κακοκαιρία θα κινηθεί (ή θα παραμείνει):

 • Θεσσαλία
 • Σποράδες
 • Πιερία
 • Β. Εύβοια
 • Φθιώτιδα
 • Αργολίδα
 • Κρήτη

Η ουσιαστική αποκλιμάκωση των ακραίων καιρικών φαινομένων θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας Daniel

Κακοκαιρία Daniel – Meteo: Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής στην χώρα

Σε μια από τις πιο ισχυρές κακοκαιρίες που έχει βιώσει η χώρα μας εξελίσσεται η κακοκαιρία Daniel, με τα ημερήσια ύψη βροχής στην Κεντρική Ελλάδα να ξεπερνούν κατά πολύ προηγούμενα ρεκόρ, τουλάχιστον από το 2006.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι τις 20:45 καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm*. Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέμβριο 2020.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής σε χιλιοστά μέχρι τις 20:45, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr την Τρίτη 5/9, με υποσημείωση στους μετεωρολογικούς σταθμούς που σταμάτησαν να μεταδίδουν νωρίτερα λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Οι βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές συνεχίζονται.

*Για λόγους σύγκρισης, αναφέρεται ότι στην περιοχή της Αθήνας (μετεωρολογικός σταθμός Ελληνικού, ΕΜΥ) σημειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 400 mm σε έναν χρόνο

Μετεωρολόγοι σε Μητσοτάκη: «Πιθανώς η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα»

Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα με πολύ περισσότερο νερό από αυτό που έπεσε στον Ιανό – Το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή (Μαγνησίας κλπ) από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο – συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, μετεωρολόγους και το Πυροσβεστικό Σώμα, όπου συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Επί τάπητος τέθηκε ο σχεδιασμός που αφορά την εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται.

Στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Γιάννης Οικονομου, Γιάννης Μπρατάκος, Χρήστος Τριαντοπουλος, Ευάγγελος Τουρνάς, Θανάσης Κοντογεωργης, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αρχηγος και επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος και με τηλεδιάσκεψη ο κ. Αγοραστός και μετεωρολόγοι.

Απεγκλώβισαν πολίτες με βάρκες στον Βόλο

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το κέντρο του Βόλου, όπου επιστρατεύθηκαν ακόμα και βάρκες, ώστε να απεγκλωβιστούν πολίτες και εργαζόμενοι που είχαν «παγιδευτεί» λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων.

Ο απεγκλωβισμός εργαζομένων και πολιτών που βρίσκονταν στο κτίριο του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ στην οδό Λαρίσης έγινε με βάρκες, προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη και να επιστρέψουν στα σπίτια τους, χωρίς να κινδυνεύσουν.

Εγκλωβίστηκαν παιδιά στον Βόλο

Στον Βόλο, δεκάδες παιδιά από τα Τρίκαλα έχουν εγκλωβιστεί λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel. Τα παιδιά είχαν μεταβεί στον Βόλο προκειμένου να δώσουν εξετάσεις Γερμανικών, που δεν αναβλήθηκαν έγκαιρα λόγω των καιρικών φαινομένων. Τελικά, ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή ότι οι εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν, αλλά αυτή την ώρα, βρίσκονται στα αυτοκίνητά τους χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν καθώς έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία.

Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας, «κατάπιε» λεωφορείο

Λόγω των ορμητικών νερών στους παρόχθιους του Κραυσίδωνα, που υπερχείλισε, υποχώρησε το έδαφος με αποτέλεσμα να «εξαφανιστεί» ένα ολόκληρο λεωφορείο, που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο πεζοδρόμιο.

Το οδόστρωμα υποχώρησε από τον όγκο του νερού και «κατάπιε» το μεγάλο όχημα, που έπεσε με το πλάι μέσα στην τεράστια τρύπα.

 

Η στιγμή που η γέφυρα του Κραυσίδωνα διαλύεται από τα ορμητικά νερά

Στον κόμβο του Jumbo, στον Βόλο, έσπασε και το τελευταίο «φράγμα» αντίστασης νερού στον ποταμό Κραυσίδωνα.

Μία ξύλινη γέφυρα έσπασε και διαλύθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τα ορμητικά νερά του Κραυσίδωνα. Η συγκεκριμένη γέφυρα ένωνε τον Βόλο και τη Ν. Ιωνία, στο ύψος της οδού Στρατ. Μακρυγιάννη.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει υπερχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος είχε καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική. Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Χωρίς τηλεφωνικές συνδέσεις, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας είναι και πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ με προβλήματα λειτουργεί και η κινητή τηλεφωνία εξ αιτίας των συνεχών κεραυνών που σαρώνουν την περιοχή. Κάτοικος του Βόλου, ο οποίος μένει σε ισόγειο κοντά στο Λιμάνι περιέγραψε τι ακριβώς έχει βιώσει τις τελευταίες τρεις ώρες. «Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Έχουμε χρόνια να δούμε τέτοια καταστροφή. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος.

 

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου που από το πρωί έχει πλημμυρίσει από τα ορμητικά νερά. Πλέον το πρόβλημα εστιάζεται στην πτέρυγα για τις χημειοθεραπείες και δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για το πού θα πρέπει να μεταφερθούν οι ασθενείς εάν η κατάσταση επιδεινωθεί το πρόβλημα.

Πήλιο: Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι και τουρίστες, πλημμύρισαν δρόμοι, αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα

Στον Άγιο Ιωάννη, στο Πήλιο, ο ποταμός έχει υπερχειλίσει με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media. Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά και έπεσε μέσα στη θάλασσα, στο τουριστικό παραλιακό χωριό του Αγίου Ιωάννη. Τα μεγάλα κύματα «καταπίνουν» μέσα σε δευτερόλεπτα το όχημα, το οποίο εξαφανίζεται από την επιφάνεια της θάλασσας.

 

Όπως φαίνεται σε βίντεο που έχουν αναρτήσει χρήστες των social media, το ποτάμι στον Άγιο Ιωάννη έχει φουσκώσει από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατεβαίνει ορμητικά προς τη θάλασσα.

Ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τους χειμάρρους και κατέληξε μέσα στη θάλασσα, ενώ άλλα οχήματα είναι εγκλωβισμένα σε πάρκινγκ, το οποίο έχει πλημμυρίσει. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, λέγοντας πως θα μπει το ρέμα σε όλο το χωριό.

«Η κατάσταση είναι τραγική, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να μετακινηθούν» δήλωσε ο δήμαρχος Ζαγόρας Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης. «Είναι τραγική η κατάσταση. Βρέχει πολύ. Έχουν φουσκώσει τα ρέματα. Έχουν γίνει κατολισθήσεις. Είναι σοβαρή η κατάσταση. Δεν κινδυνεύει κανείς μέχρι στιγμής. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μετακινηθούν και δεν μπορούν», είπε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικές είναι και οι εικόνες από την παραλία του Χορευτού. Η θάλασσα έχει καλύψει τον δρόμο και παρασύρει αντικείμενα και φερτά υλικά.

Στη Μακρινίτσα, τεράστιοι όγκοι νερού κατεβαίνουν το βουνό και πέφτουν ορμητικά πάνω σε αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα στο πάρκινγκ του οικισμού. Οι εικόνες, που δημοσιεύοντα στα social media, είναι χαρακτηριστικές:

 

Αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα στην παραλία Μικρό

Εικόνες καταστροφής και στον παραθαλάσσιο οικισμό Μικρό, στο Νότιο Ανατολικό Πήλιο. Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από την ισχυρή νεροποντή και τα νερά παρασύρουν αυτοκίνητα, τα οποία έχουν καταλήξει στη θάλασσα.
Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τουλάχιστον πέντε οχήματα έχουν «βουτήξει» στη θάλασσα και βουλιάζουν στα κύματα.

Δείτε το βίντεο:

Προβλήματα και στην Σκιάθο – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί, απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές και έχει κλείσει ο δρόμος Σκιάθου – Κουκουναριών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να απεγκλωβίσει δύο οδηγούς, οι οποίοι αποφάσισαν να μετακινηθούν στις 8 το πρωί, ενώ οι δρόμοι ήταν ποτάμια. Έντονα είναι τα πλημμυρικά φαινόμενα από την Τζανεριά μέχρι και τις Κουκουναριές, ενώ συνεχόμενες είναι οι διακοπές ρεύματος.

 

 

Το μεσημέρι της Τρίτης εστάλη μήνυμα μέσω του 112 σε κατοίκους και τουρίστες, με την ενημέρωση ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νησί της Σκιάθου, έπειτα από σχετική εντολή της ΕΛ.ΑΣ., λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί.

 

Κακοκαιρία Daniel: Σοβαρές ζημιές στα παράλια της Λάρισας – Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα

Σημαντικές ζημιές άφησε πίσω της το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη Λάρισα. Αυτή την ώρα, τα καιρικά φαινόμενα φαίνεται ότι βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο, υπάρχει ανησυχία καθώς προβλέπεται νέα ένταση των βροχοπτώσεων τις βραδινές ώρες.

Στα παράλια της Αγιάς Λάρισας οι κάτοικοι βιώνουν δύσκολες ώρες, καθώς δρόμοι, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν από τις ισχυρές καταιγίδες. Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν ρέματα και χείμαρροι, να πλημμυρίσουν δρόμοι, κατοικίες και επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο, σε Αγιόκαμπο, Βελίκα, Σωτηρίτσα, Κουτσουπιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε συνεργασία με μηχανήματα του Δήμου Αγιάς έγιναν απεγκλωβισμοί κατοίκων και παραθεριστών στα παράλια. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας έγιναν 70 κλήσεις έως τις 5 το απόγευμα της Τρίτης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 12 αντλήσεις υδάτων.

Η θερμοκρασία στην περιοχή έκανε «βουτιά» πάνω από 15 βαθμούς Κελσίου μέσα σε ένα 24ωρο, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 17 βαθμούς από χθες το βράδυ.

Κακοκαιρία Daniel – Μπέος στον ΑΝΤ1: «Ο Βόλος έχει γίνει μια λίμνη, ο Θεός να βάλει το χέρι του» – ΒΙΝΤΕΟ

Για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο 24ωρο τον Βόλο, έπειτα από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel μίλησε ο Δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος έκανε λόγο για μία εικόνα τραγική.

Ειδικότερα, ο κ. Μπέος σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανέφερε: «Η εικόνα είναι τραγική, γιατί με τη φύση και τον Θεό δεν μπορείς να τα βάλεις. Δεν είναι θέμα υποδομών, γιατί αν ήταν θέμα υποδομών, δεν θα είχαμε πρόβλημα».

Στη συνέχεια, επικαλούμενος συμπεράσματα ειδικών είπε: «το νερό είναι 50% πάνω από ό,τι στη Μάνδρα και τον Ιανό. Ο Βόλος έχει μετατραπεί σε μία μικρή λίμνη και το χειρότερο είναι ότι όσο προχωράει η νύχτα δεν υπάρχει ρεύμα στο 90%. Δεν υπάρχει ίντερνετ, δεν υπάρχει μέσο επικοινωνίας. Υπάρχουν πολλές εγκλωβισμένες οικογένειες που κάνουμε τεράστια προσπάθεια να τις απεγκλωβίσουμε».

«Είναι μία κατάσταση που με κάνει και αισθάνομαι τόσο κουρασμένος που δεν μπορώ να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Είναι υπεράνω κάθε ανθρώπινης δυνατότητας», συμπλήρωσε ο κ. Μπέος.

Αναφερόμενος στον ένα νεκρό και τον ένα αγνοούμενο που έχει αφήσει μέχρι στιγμής πίσω της η καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας είπε: «Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Μακάρι να είναι ένας ο νεκρός, εκτιμώ ότι έχουμε δύο απώλειες. Γίνονται προσπάθειες να βρούμε τον αγνοούμενο από τις 12 το μεσημέρι τον ψάχνουμε. Ολόκληρος χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητό του με τον ίδιο και το παιδί του μέσα. Ο γιος του βγήκε, τον πατέρα ακόμα ψάχνουμε να τον βρούμε».

Όσον αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες ο Δήμαρχος  Βόλου έκανε λόγο για «δυσάρεστες προβλέψεις» κάνοντας παράλληλα  έκκληση «σε όλους να παραμείνουν στα σπίτια, να ανεβούν όσο γίνεται πιο ψηλά, γιατί θα συνεχίσει να βρέχει μέχρι αύριο».

«Το νερό έχει μπει μέσα στην πόλη. Η κατάσταση είναι πέρα από τα όρια της ανθρώπινης λογικής, έχουμε ξεφύγει από τις ανθρώπινες δυνατότητες,. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην θρηνήσουμε θύματα», κατέληξε ο κ. Μπέος .

Ακολουθήστε μας στο Facebook