Κακοκαιρία «Daniel»: Βίντεο από την εισροή των υδάτων στον σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός» – Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ

Η κακοκαιρία «Daniel» την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου «χτύπησε» και την Αττική δημιουργώντας πολλά σε οδικό και μη, δίκτυο.

Αρκετά είναι προβλήματα προβλήματα δημιουργήθηκαν και στους σταθμούς του Μετρό, όπως σε εκείνον του «Ευαγγελισμού» που οι μεγάλοι όγκοι νερού που σχηματίστηκαν στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας εισέρευσαν στο ανώτερο τμήμα του σταθμού, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η εκκένωση και το άμεσο κλείσιμο του σταθμού.

Η ΣΤΑ.ΣΥ λίγες ώρες αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός, παραθέτοντας παράλληλα και δύο βίντεο από την εισροή των υδάτων.

Αναλυτικά

Στις 5:30 το απόγευμα κι ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπλητταν και την πόλη της Αθήνας, μεγάλοι όγκοι νερού που σχηματίστηκαν στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας εισέρευσαν στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 του Μετρό. Η εισροή μεγάλης ποσότητας υδάτων από την παρακείμενη λεωφόρο έγινε με ένταση από μια από τις εισόδους του σταθμού, την είσοδο «Ριζάρη», που παρουσιάζει κατηφορική κλίση.

Για λόγους ασφάλειας κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση και το άμεσο κλείσιμο του σταθμού, δίχως ωστόσο να διακοπεί η λειτουργία της Γραμμής, καθώς οι συρμοί συνέχισαν να διέρχονται από τον σταθμό δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Τεχνικά συνεργεία της ΣΤΑ.ΣΥ συνεχίζουν να επιχειρούν για την απάντληση των υδάτων, αλλά και τον καθαρισμό όλων των επιπέδων του σταθμού από την λάσπη και τα φερτά υλικά που εισέρευσαν από το χειμαρώδη νερά που σχηματίστηκαν στη λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων κατέβαλε άμεσα προσπάθειες για τον καθαρισμό των φρεατίων και την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε μας στο Facebook