Προθεσμία για την Κυριακή έλαβαν τα τέσσερα μέλη του Blue Horizon για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη

Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή πήραν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.

Το παρών στα δικστήρια του Πειραιά έδωσαν μόνο ο καπετάνιος και δύο μέλη, καθώς ο ύπαρχος είναι στο νοσοκομείο λόγω ισχαιμικού επεισοδίου.

Ο ύπαρχος αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος κατηγορία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Νομικές πηγές εκτιμούν ότι η δίωξη σε βάρος του ύπαρχου θα μπορούσε να ήταν και για ανθρωποκτονία από πρόθεση και όχι μόνον για ενδεχόμενο δόλο.

Πάντως και η δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο επισύρει, όπως και εκείνη για πρόθεση, ισόβια.

Ο καπετάνιος του πλοίου, που όχι μόνον δεν σταμάτησε, αλλά συνέχισε τον πλού του καραβιού σαν να μην συνέβαινε τίποτα διώκεται για κακούργημα επίσης με βάση νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Ειδικότερα, διώκεται για επικίνδυνη παρεμπόδιση θαλάσσιων συγκοινωνιών, ενώ οι εισαγγελικές αρχές έχουν διατάξει και διερευνούν τυχόν ευθύνες για μέλη του Λιμενικού Σώματος για το αν ήταν κάποιος παρών την ώρα του τραγικού συμβάντος και επιπλέον αν πήραν τα αναγκαία μέτρα, όταν ο άτυχος 36χρονος έπεσε στο νερό, όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook