Κακοκαιρία Daniel – Θεσσαλία: Έπεσαν δύο πυλώνες μεταφοράς ρεύματος

Πτώση δύο πυλώνων μεταφοράς ρεύματος προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή της Θεσσαλίας, εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους λόγω των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων. Όπως ενημέρωσε ο ΑΔΜΗΕ, η πτώση των πυλώνων δεν έχει επηρεάσει τη λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Πρόκειται για έναν πυλώνα στη Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Λάρισας – Λάρυμνας, στην περιοχή της Λάρισας και στη Γραμμή Μεταφοράς 150 kV Δομοκού-Φαρσάλων.

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή που επιτράπηκε η πρόσβαση από τις αρχές, τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ έχουν σπεύσει στην περιοχή και εργάζονται για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των γραμμών.

Παράλληλα, συνεργεία του Διαχειριστή, συνεργάζονται με την Πολιτική Προστασία για την ασφαλή πρόσβαση τους σε δυσπρόσιτα σημεία λόγω των πλημμυρών, εξετάζοντας τη στατικότητα όλων των πυλώνων στην ευρύτερη περιοχή.

Η επισκόπηση των Γραμμών γίνεται ταυτόχρονα με drones και στις πλημμυρισμένες περιοχές στις οποίες υπάρχουν Γραμμές Μεταφοράς εκτός λειτουργίας η μηχανική κατάσταση των πυλώνων εξετάζεται με ελικόπτερα. Ο ΑΔΜΗΕ παραμένει σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πρωτοφανούς αυτού φαινομένου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook