Σεισμός στο Μαρόκο: Επαναπατρίστηκαν 108 Έλληνες που έζησαν τον τρόμο των φονικών Ρίχτερ

Επαναπατρίστηκαν σήμερα 108 Έλληνες, που έζησαν τον τρόμο των φονικών Ρίχτερ στο Μαρόκο. Οι 108 επιβάτες της ειδικής πτήσης επαναπατρισμού της Aegean έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Μαρακές. Η ειδική πτήση δρομολογήθηκε χθες από την εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Φονικός σεισμός στο Μαρόκο – Ελληνίδα στο enikos.gr: «Η καταστροφή είναι τεράστια – Κουνηθήκαμε παρά πολύ»
Στο Μαρόκο παρέμεινε μικρός αριθμός Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι αποφάσισαν να παρατείνουν τη διαμονή τους στις τουριστικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ συνεχίζει να ενημερώνει διαρκώς τους Έλληνες πολίτες για την κατάσταση στη χώρα, προσφέροντας κάθε είδους προξενική συνδρομή.

Φονικός σεισμός στο Μαρόκο: Ψάχνουν επιζώντες στα ερείπια – Σε κρίσιμη κατάσταση πάνω από 1.400 τραυματίες
Υπενθυμίζεται πως χθες με εντολή του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Γιώργου Γεραπετρίτη, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών κινήθηκαν συντονισμένα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών, που βρίσκονται στο Μαρόκο.

Προς το σκοπό αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών βρισκόταν σε συνεννόηση με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ και με την εταιρεία Aegean Airlines, η οποία δρομολόγησε σχετική πτήση επαναπατρισμού. Η ειδική πτήση αναχώρησε από το Μαρακές τα ξημερώματα της Κυριακής, με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Μαρόκο: Τουλάχιστον 2.012 νεκροί – Αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό επιζώντων
Σημειώνεται πως αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ισχυρός σεισμός συγκλόνισε το Μαρόκο, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και χιλιάδες άλλη να τραυματιστούν ή να εγκλωβιστούν στα συντρίμμια.

Ακολουθήστε μας στο Facebook