Συντάξεις Οκτωβρίου: Οι ημερομηνίες καταβολής τους μετά τις αλλαγές

Αλλάζει ο τρόπος χορήγησης των κύριων και επικουρικών συντάξεων στους ασφαλισμένους από τον μήνα Οκτώβριο. Συνεπώς με βάση τις νέες αλλαγές, οι συντάξεις του επόμενου μήνα θα καταβληθούν ως εξής:

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου θα καταβάλουν ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών), το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ , το ΕΤΑΤ και ΔΕΗ τις συντάξεις.
Το ΙΚΑ, το Δημόσιο θα πληρώσουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.
Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων από τον ΟΠΕΚΑ.
Σημείωση: Δηλαδή οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ για τους μη μισθωτούς θα πληρώνονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Μια άλλη αλλαγή που γίνεται στην καταβολή των συντάξεων είναι ότι δεν θα πληρώνουν ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ με βάση των ΑΜΚΑ των ασφαλισμένων, όπως γινόταν μέχρι και στις συντάξεις Σεπτεμβρίου. Πάντως η αλλαγή αυτή έγινε επειδή ο κορονοϊός δεν είναι πλέον σε αυτήν την έξαρση που ήταν το προηγούμενο διάστημα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook