Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Συζητήσεις ακόμη και για διάσπαση

Επικίνδυνα ανεβαίνει η ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ειδικότερα μεταξύ των «στρατοπέδων» των πέντε υποψηφίων προέδρων, ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Οι αλληλοκατηγορίες, οι σπόντες και οι τοξικές δηλώσεις, σε συνάρτηση με την απογοήτευση που διακατέχει ακόμη και σήμερα τα στελέχη της Κουμουνδούρου από το αρνητικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών έχει οδηγήσει πολλούς στο συμπέρασμα ότι πολύ σύντομα μπορεί να έχουμε ακόμη και φαινόμενα διάσπασης.

Διόλου τυχαία δεν θεωρείται η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, αντιπροέδρου της Βουλής και μέχρι πρότινος γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που όταν ρωτήθηκε εάν η υποψηφιότητα Κασσελάκη διαμορφώνει σκηνικό διάσπασης στο κόμμα, απάντησε πως «καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το 2015 υπήρξε μια διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και τα πράγματα προχώρησαν μπροστά», προσθέτοντας με χιούμορ ότι «και οι χωρισμοί πολλές φορές δεν είναι κακό πράγμα». Η κ. Γεροβασίλη είναι από τα πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία της μείζονος αντιπολίτευσης και τους συσχετισμούς.

Το τελευταίο περιστατικό που έχει κάνει άνω – κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόφαση του υποψήφιου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να χρησιμοποιήσει για το προεκλογικό του σποτ τη μαρτυρική Μακρόνησο, μεταβαίνοντας στο νησί και εκμεταλλευόμενους, όπως υποστηρίζει μια μερίδα στελεχών του κόμματος (κατ’ άλλους και καπηλευόμενος), τους αγώνες της Αριστεράς.

Ο Νίκος Μπίστης, που έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία, ανέφερε πως «σε όλα υπάρχει ένα όριο. Η ιστορική μνήμη δεν προωθείται με μια επ’ ευκαιρία επίσκεψη στην Μακρόνησο, ούτε βέβαια με εναγκαλισμό εθνικής συμφιλίωσης με τον ναύαρχο Αποστολάκη (σ.σ. ο οποίος επίσης εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα στο βίντεο). Είναι πολύ σοβαρά πράγματα αυτά για να τα εντάσσεις στην προεκλογική σου καμπάνια. Τα προώθησε η πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάτω από το βλέμμα και το χειροκρότημα του Χαριλάου και του Λεωνίδα. Την Κυριακή, ψηφίζουμε πέραν των άλλων και για την σοβαρότητα του κόμματος μας».

Την ίδια ώρα τον κ. Κασσελάκη υποστηρίζουν στελέχη όπως ο Νίκος Καρανίκας που ανέφερε πως ο υποψήφιος πρόεδρος «ενόχλησε αυτοαναφορικούς ιδιοκτήτες της Ιστορίας» αλλά και ο Παύλος Πολάκης που όχι απλώς επικρότησε την κίνηση να μεταβεί ο νεαρός πολιτικός στη Μακρόνησο, αλλά επιτέθηκε και κατά του επίσης υποψήφιου προέδρου Ευκλείδη Τσακαλώτου γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματός μου ο Ευκλείδης» όταν είπε πως ήταν «μεγάλο λάθος το σποτ στη Μακρόνησο, δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης, ζητάω συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ». Όλα πάντως δείχνουν ότι οι αλληλοκατηγορίες θα έχουν και συνέχεια.

Ακολουθήστε μας στο Facebook