Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Φίδι που ξεπερνά τα 2,5 μέτρα βγήκε μέσα από τα νερά του Παλαμά – ΦΩΤΟ

Aνοιχτές παραμένουν οι πληγές σε πολλές περιοχές της χώρα μας, έπειτα από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel, καθώς το κόστος των καταστροφών είναι ανυπολόγιστο. Μάλιστα, οι κάτοικοι σε πόλεις της Θεσσαλίας έρχονται αντιμέτωποι με νέες απειλές, αφού έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμη και φίδια τα οποία παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Μία ακόμη πρωτοφανής εικόνα βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς μέσα από τα νερά του Παλαμά βγήκε φίδι μήκους τουλάχιστον 2,5 μέτρων. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook κάτοικος της περιοχής που δημοσίευση την σχετική φωτογραφία: «Ο Λαφιάτης ή Λαφίτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι της οικογένειας των Καινοφιίδων. Ιδού και τα πειστήρια…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 130.000 νεκρά ζώα και τόνοι από σωρούς σκουπιδιών σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο συνθέτουν το σκηνικό που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία. Στα νεκρά ζώα θα γίνεται υγειονομική ταφή και όχι καύση.

Η δυσοσμία είναι αφόρητη και η έλλειψη νερού καθιστά ακόμη δυσκολότερη την τήρηση κανόνων κανόνες υγιεινής, ενώ οι ειδικοί συνιστούν μάσκες για τους κατοίκους.

Τέλος, μέχρι στιγμής 1.396 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν, 48 από αυτούς με γαστρεντερίτιδα και 65 με λοίμωξη στο αναπνευστικό.

Ακολουθήστε μας στο Facebook