Μιχάλης Κατσουρής: Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της Κροατίας – «Αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες»

Ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, προκαλεί ξανά με νέες δηλώσεις του σε ΜΜΕ της πατρίδας του, για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρής στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. Κατηγόρησε εκ νέου την ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο μεταχείρισης των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ ανέφερε ότι ο Μιχάλης Κατσούρης έχασε την ζωή του έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, επειδή αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες.

Δολοφονία Κατσουρή: Αίτημα αποβολής της ΠΑΕ ΑΕΚ από το βήμα υποστήριξης της κατηγορίας κατέθεσε ο Κούγιας
«Πώς γίνεται αυτό; Είναι κράτος δικαίου; (…). Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν – αυτοί οι Κροάτες χούλιγκαν. Και αυτοί είναι άνθρωποι. Ένας Έλληνας έχασε τη ζωή του. Προφανώς επειδή αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες που θα λάμβανε, αλλά δεν ήθελε γιατί φοβόταν μην καταλήξει στη φυλακή και αιμορραγούσε μέχρι θανάτου. Ποιος τον τραυμάτισε; Δεν έχουμε ιδέα» είπε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις του ο Μιλάνοβιτς υποστήριξε επίσης πως οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που βρίσκονται σε ελληνική φυλακή μετά τον φόνο οπαδού της ΑΕΚ δεν έχουν πόσιμο νερό.

Νέα Φιλαδέλφεια: Τι αποκαλύπτει η δικογραφία για τη δολοφονία Κατσουρή – Λεπτό προς λεπτό οι τελευταίες κινήσεις του 29χρονου
«Θεωρώ αλήθεια αυτό που άκουσα. Και νομίζω και ξέρω ότι η κροατική κυβέρνηση μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα. Στις ελληνικές φυλακές, όλοι λένε, δεν υπάρχει πόσιμο νερό. Ευρώπη, 21ος αιώνας. Το νερό από τη βρύση δεν είναι πόσιμο» είπε ο Μιλάνοβιτς, σύμφωνα με το Sportal.

«Η τελευταία φορά που το έζησα στο Αζερμπαϊτζάν ήταν το 1994, αλλά δεν πειράζει. Έτσι, πρέπει να αγοράζετε νερό και δεν μπορείτε να πάρετε χρήματα με κανονικό τρόπο ή τακτικά. Έγραψα στον πρωθυπουργό σχετικά και ελπίζω να αναλάβει δράση καλή τη πίστει και με την ευθύνη που έχει».

Δολοφονία Κατσουρή: «Οι Κροάτες θα ζητήσουν να βγουν έξω με όρους»
Υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας: Ο πρόεδρος Μιλάνοβιτς τούς βλάπτει με τις δηλώσεις του
“Κάνουμε τα πάντα για τους Κροάτες πολίτες που είναι φυλακισμένοι στην Ελλάδα, ο πρόεδρος Μιλάνοβιτς τούς βλάπτει με τις δηλώσεις του. Η κροατική κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διασφαλίσει ότι οι Κροάτες πολίτες που κρατούνται στην Ελλάδα είναι ασφαλείς, ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και όσοι εμπλέκονται σε πλημμεληματικές διαδικασίες απελαύνονται στην πατρίδα τους, ενώ ο πρόεδρος της χώρας θέτει σε κίνδυνο την κατάστασή τους με τις πράξεις του» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γκόρνταν Γκρλιτς-Ράντμαν.

«Νομίζω ότι ο πρόεδρος δεν έχει επαρκή πληροφόρηση ή είναι παραπληροφορημένος (…). Σε ό, τι αφορά το ΥΠΕΞ, την πρεσβεία, ολόκληρη την κυβέρνηση, τους παρέχουμε τη μέγιστη προξενική και νομική βοήθεια. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι έχουν ασφάλεια, ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί. Έχουμε αυτή την υπόσχεση και ότι όλοι όσοι εμπλέκονται σε πλημμεληματικές διαδικασίες θα απελαθούν στην Κροατία» συνέχισε.

«Ας κάνουμε υπομονή. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας της Κροατίας βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους συλληφθέντες οπαδούς της Ντιναμό, τους Bad Blue Boys (BBB). Πρέπει να αποκαταστήσουμε τη ζημιά που προκάλεσε με τις δηλώσεις του πριν από αυτό, πρέπει να ζητάμε συνεχώς συγγνώμη, γιατί με τις κακές του πράξεις θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους εκεί κάτω και εκνευρίζει την εισαγγελία και τη δικαιοσύνη. Είμαι σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Πολιτικής Ασφάλειας και Σωφρονιστικού Συστήματος και ο υπουργός Μαλένιτσα επικοινωνεί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης τους» κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook