Ρόδος: 38χρονος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού της εν διαστάσει συζύγου του – Χαστούκισε τον ανήλικο γιο του

Για απόπειρα βιασμού με άσκηση σωματικής βίας, σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, αλλά και για ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή παράνομη βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατηγορείται 38χρονος στη Ρόδο, ο οποίος συνελήφθη και χθες απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr ο 38χρονος συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, στον 38χρονο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της απαγόρευσης προσέγγισης σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων στο χωριό όπου διαμένει η 33χρονη εν διαστάσει σύζυγός του καθώς και η παρακολούθηση σε κέντρο συμβουλευτικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος έχει κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 33χρονης, καθώς φέρεται ότι είχε επιχειρήσει να την πνίξει με μαξιλάρι.

Η υπόθεση για την οποία ο 38χρονος απολογήθηκε χθες, άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές Αρχές της περιοχής μας με την καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου στις 6.30 το απόγευμα στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 από την 33χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με αυτήν, ο 38χρονος μία ώρα νωρίτερα είχε πάει στο σπίτι της όπου της προκάλεσε σωματικές βλάβες, την εξύβρισε και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Επίσης ο ίδιος κατηγορείται ότι προκάλεσε σωματικές βλάβες στον ανήλικο γιο του, δηλαδή ότι τον χαστούκισε, ενώ μέρος του περιστατικού που έγινε σε βάρος της 33χρονης φέρεται να εκτυλίχθηκε μπροστά στα παιδιά τους.

Η καταγγελία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 38χρονος και να ασκηθούν σε βάρος του ποινικές διώξεις για:

• Απόπειρα βιασμού με άσκηση σωματικής βίας.

• Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά προσώπου ανίκανου να αντισταθεί και ενώπιον ανήλικου μέλους της οικογένειας.

• Ενδοοικογενειακή απειλή

• Ενδοοικογενειακή παράνομη βία κατά συρροή.

Χθες το μεσημέρι ο 38χρονος βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ψυχολογικά προβλήματα που εδώ και κάποια χρόνια, λόγω συγκεκριμένων καταστάσεων αντιμετωπίζει, αλλά και στο γεγονός πως το σπίτι στο οποίο διαμένει η οικογένειά του, είναι δικό του από τον πατέρα του.

Ο 38χρονος είπε πως από τις αρχές του 2023 που είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του όχι μόνο τους έχει παραχωρήσει το σπίτι για να μένουν αλλά και βοηθάει οικονομικά όσο περισσότερο μπορεί για να καλυφθούν οι ανάγκες της ιδίας και των τριών παιδιών τους.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό, ο 38χρονος αρνήθηκε ό,τι συνέβη, όπως, έχει καταγγείλει η 33χρονη αλλά ότι αρχικά την πήρε τηλέφωνο για να ρωτήσει για το σχολείο των παιδιών που άρχιζε την επόμενη ημέρα, και όταν εκείνη του μίλησε ψυχρά και με άσχημο τρόπο τότε πήγε από κοντά.

Όμως εκεί, στο σπίτι, ο 38χρονος είπε ότι βρήκε τον καναπέ πίσω από την πόρτα και την 33χρονη κρυμμένη σε άλλο δωμάτιο και τα παιδιά φώναζαν.

Ο 38χρονος επισήμανε πως ουδέποτε θα έκανε κακό στα παιδιά του και πως όταν το ένα του παιδί άρχισε να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση τότε του έδωσε δύο σφαλιάρες στο χέρι και δύο στο μάγουλο, κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ξανασυμβεί.

Ο ίδιος εξέφρασε την αγάπη του τόσο για την εν διαστάσει σύζυγό του όσο και για τα παιδιά του, τονίζοντας πως το μόνο που ήθελε την ημέρα εκείνη ήταν να μιλήσει στην οικογένεια του.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 38χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε μας στο Facebook