Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς στη Βικτώρια

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, για τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς στη Βικτώρια, το βράδυ της Τετάρτης (1/11).

 

Αφορμή στάθηκε το βίντεο που προβλήθηκε στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα το οποίο καταγράφει τους αστυνομικούς να ξυλοκοπούν πολίτη που είχαν ακινητοποιήσει και ήταν πεσμένος στο έδαφος.

 

 

 

 

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανέλαβε η προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου θα αναζητηθούν το βιντεοληπτικό υλικό και όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει σε ποια ομάδα ανήκαν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να τους αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, μεταδίδει η ΕΡΤ.

 

Η εισαγγελέας θα αναμένει, πάντως, και το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ που ήδη διατάχθηκε για την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού.

Διατάχθηκε και ΕΔΕ

 

Νωρίτερα, σε δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, αναφερόταν:

 

«Σχετικά με υλικό που κυκλοφορείται από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση».

Ακολουθήστε μας στο Facebook