Ο λόγος που το Netflix «κόβει» σειρές που τις βλέπει ο κόσμος

Το Netflix «κόβει» σειρές που θεωρούνται επιτυχημένες, ωστόσο υπάρχει σοβαρός λόγος που το κάνει.

Αν αναρωτιέστε γιατί το Netflix ακύρωσε την αγαπημένη σας σειρά ενώ είστε σίγουροι ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί να δώσει νέες και ενδιαφέρουσες ιστορίες, υπάρχει ένας κρυφός λόγος για τον οποίο έχει πέσει…. τσεκούρι.

Το Netflix το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει την πολιτική του «κοψίματος», σε σειρές όπως το 1899, την ώρα που οι θαυμαστές του περίμεναν με ανυπομονησία για μια δεύτερη σεζόν.

Αλλά και πολλές άλλες σειρές έχουν «κοπεί», παρόλο που έλαβαν ισχυρές κριτικές και ορισμένες από αυτές είχαν υψηλά νούμερα σε ότι αφορά τις συνολικές ώρες παρακολούθησης.

 

Οι τηλεθεατές του Netflix έχουν απογοητευτεί από αυτή την εξέλιξη προσπαθώντας να καταλάβουν γιατί μια θεωρητικά δημοφιλής και επιτυχημένη σειρά «κόβεται», την ώρα που άλλες σειρές με χαμηλότερα νούμερα παίρνουν το «πράσινο φως» να συνεχιστούν.

Σύμφωνα με το Forbes, ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το Netflix επιλέγει να «κόψει» ή να ανανεώσει μια σειρά είναι μια μέτρηση που ονομάζεται «ποσοστό ολοκλήρωσης», η οποία μετρά πόσοι θεατές παρακολούθησαν πραγματικά μια σειρά μέχρι το τέλος.

Ενώ ο συνολικός αριθμός ωρών προβολής μιας σειράς μπορεί να δώσει μια ιδέα για το χρόνο που αφιέρωσε το κοινό, το ποσοστό ολοκλήρωσης μπορεί να υποδηλώσει εάν αυτοί οι αριθμοί θα μεταφραστούν σε μια ισχυρή βάση θεατών για τις μελλοντικές σεζόν.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της σειράς First Kill, η οποία «κόπηκε» μετά την πρώτη σεζόν παρά το γεγονός ότι είχε περισσότερες ώρες παρακολούθησης σε σύγκριση με μια σειρά όπως το Heartstopper, η οποία ανανεώθηκε για δύο νέες σεζόν.

 

Ενώ οι θεατές του Netflix αφιέρωσαν πολύ περισσότερο χρόνο στο First Kill, φαίνεται ότι μόνο το 44% περίπου όσων το παρακολουθούσαν είδαν όλη τη σειρά, ενώ το 73% των θεατών του Heartstopper παρακολούθησαν μέχρι το τελευταίο επεισόδιο.

Εκτιμάται ότι το «μαγικό» όριο που πρέπει να ξεπεράσει μια σειρά του Netflix για να ανανεωθεί αγγίζει το 50% με το ποσοστό ολοκλήρωσης. Για παράδειγμα η σειρά 1899 που θεωρείται καλή σειρά, φτάνει το 32% ποσοστό ολοκλήρωσης.

Έτσι, η υπηρεσία ροής είναι κατανοητό ότι δεν θέλει να πετάξει τα χρήματά της σε νέες σεζόν σειρών, αν η πλειοψηφία του κοινού δεν μπορούσε καν να φτάσει στο τέλος της τρέχουσας.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook