Κλιμάκωση στα σύνορα Πακιστάν-Ιράν: Επίθεση με επτά νεκρούς, γυναίκες και παιδιά

Η κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα πως διεξήγαγε κατά τη διάρκεια της νύχτας «πλήγματα ακριβείας» εναντίον «κρησφύγετων τρομοκρατών» στο Ιράν, έπειτα από ιρανική επιδρομή στην πακιστανική επικράτεια, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο παιδιά.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν «διεξήγαγαν σειρά πληγμάτων ακριβείας, υψηλού συντονισμού και στοχευμένων συγκεκριμένα, εναντίον κρησφύγετων τρομοκρατών στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν», στο νοτιοανατολικό Ιράν, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών στο Ισλαμαμπάντ.

«Σκοτώθηκε», κατά το κείμενο, «ορισμένος» αριθμός «τρομοκρατών» .

Στην ανακοίνωση της πακιστανικής διπλωματίας μολαταύτα αναφέρεται πως το Πακιστάν «σέβεται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράν», ενώ η Ισλαμική Δημοκρατία χαρακτηρίζεται «αδελφή χώρα».

Η επίθεση του Πακιστάν
Σειρά εκρήξεων ακούστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Ιράν, μεταδίδει το ιρανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, δυο ημέρες μετά τα πλήγματα της Τεχεράνης εναντίον θέσεων «τρομοκρατών» στην επικράτεια του Πακιστάν.

Τουλάχιστον τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν στο ένα από τα πυραυλικά πλήγματα που εξαπέλυσε σήμερα το Πακιστάν στην επικράτεια του Ιράν, σε παραμεθόριο χωριό στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, μεταδίδει το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων YJC επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της «Λέσχης νέων δημοσιογράφων», ο αξιωματούχος αυτός διευκρίνισε πως κανένα από τα θύματα δεν είχε ιρανική υπηκοότητα.

«Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν σε διάφορους τομείς γύρω από την κοινότητα Σαραβάν», διευκρίνισε το IRNA, επικαλούμενο πηγή του στην αυτοδιοίκηση της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, όπου οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι αντιμέτωπες με αυτονομιστική εξέγερση για δεκαετίες.

Ο στρατός του Πακιστάν εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον οργανώσεων ανταρτών στην επικράτεια του Ιράν, δήλωσε πριν από λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του στις πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω (…) ότι προχωρήσαμε σε πλήγματα εναντίον ένοπλων αντιπακιστανικών οργανώσεων στο Ιράν», είπε η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς δεν είχε λάβει άδεια ανωτέρων της να μιλήσει σε ΜΜΕ, διαβεβαιώνοντας πως θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης του Πακιστάν.

Ακολουθήστε μας στο Facebook