Κακοκαιρία Emil – Μαρουσάκης: Γραμμή λαίλαπας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σαρώνει τη χώρα

Σήμερα θα υπάρξει ένα μέτωπο κακοκαιρίας, το οποίο θα διασχίσει τη χώρα μας από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, η γραμμή λαίλαπας θα σαρώσει ολόκληρη τη χώρα από τα βορειοδυτικά μέχρι τα νοτιότερα και αναμένεται να φέρει μεγάλο όγκο νερού, συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νοτιάδες έως 8 μποφόρ.

Τα φαινόμενα ξεκινούν από τα δυτικά και μέχρι αργά το απόγευμα πρόκειται να φτάσουν στα ανατολικά του Αιγαίου. Πρόκειται για μια κακοκαιρία με γρήγορο πέρασμα που διαρκεί από 24 έως 36 ώρες.

Ο υδράργυρος δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 17 με 19 βαθμούς ωστόσο θα υπάρξει μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Στην Αττική θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές λασποβροχές ενώ από το μεσημέρι θα πλησιάζει ζώνη καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι έως 17 βαθμούς. Βελτίωση θα υπάρξει από τις βραδινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθεί ένα πέρασμα από βροχές και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι έως το απόγευμα ενώ βελτίωση θα σημειωθεί μέσα στη νύχτα και από αύριο το πρωί. Η θερμοκρασία θα είναι έωα 15 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιάδες.

Βελτίωση αναμένεται από το Σάββατο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook