Καλύβια: Εξιχνιάσθηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας 16χρονου που δέχθηκε πυροβολισμό

Ένας 32χρονος αλλοδαπός είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε ανήλικο στα Καλύβια Αττικής, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 32χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εξερχόμενος από αυτοκίνητο είχε πυροβολήσει σε βάρος 16χρονου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο πόδι.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον χώρο του εγκλήματος και σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και ειδικές ανακριτικές πράξεις, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορουμένου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 32χρονου υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Το χρονικό της επίθεσης

Το βράδυ της 24ης Μαρτίου του 2023, ένα αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα σε δύο ανήλικους που περπατούσαν στον δρόμο και ο οδηγός βγήκε από το όχημα. Οι ανήλικοι μόλις τον είδαν άρχισαν να τρέχουν, ωστόσο ένας εκ των δύο 16χρονων δέχθηκε τα πυρά του αγνώστου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. Ο δράστης μετά την επίθεση επιβιβάστηκε ξανά στο αυτοκίνητο και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας, που βρήκαν και περισυνέλεξαν από το σημείο της επίθεσης έναν κάλυκα.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε από τον πατέρα του, στο νοσοκομείο ο πατέρας του, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι προχώρησαν σε έλεγχο του οχήματος του πατέρα, ενώ πήραν κατάθεση τόσο από εκείνον όσο και από το ίδιο το θύμα της επίθεσης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook