Νέο «καραβάνι» με μετανάστες νότια της Κρήτης

Νέα «καραβιά» με μετανάστες εντοπίστηκε νότια της Κρήτης, λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό των 60 ατόμων στην Παλαιόχωρα.

Όπως αναφέρει το creapost οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δύο σκάφη που εντοπίστηκαν νοτιοαναοτολικά της Γαύδου. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση του λιμενικού για τη διάσωση και περισυλλογή των μεταναστών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες του ενός σκάφους θα μεταφερθούν στα Χανιά ενώ οι άλλοι που υπολογίζεται γύρω στα 100 άτομα στους Καλούς Λιμένες.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης «ο δήμος είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους μετανάστες και ήδη έχει φροντίσει για την σίτιση και την υγειονομική περίθαλψη». Την ίδια ώρα εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί περίπου 60 μετανάστες αποβιβάστηκαν στην παραλία Γιαλισκάρι της Παλαιόχωρας των Χανίων. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, η ομάδα αποτελείται κυρίως από ανήλικους ηλικίας 12 έως 15 ετών. Από τους 60 μετανάστες, 52 είναι Αιγύπτιοι, 7 είναι από το Πακιστάν και 1 από το Μπαγκλαντές και μεταφέρθηκαν στις παιδικές κατασκηνώσεις Καλαθά.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών.

Ακολουθήστε μας στο Facebook