Ιταλία: Συνελήφθησαν τρεις Παλαιστίνιοι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία

Τρεις Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν σήμερα στην Λ΄’Ακουιλα της κεντρικής Ιταλίας με την κατηγορία της τρομοκρατικής δράσης. Σύμφωνα με τον Τύπο, «οι συλληφθέντες δρούσαν με στόχο τον προσηλυτισμό και την στρατολόγηση μελών για επιθέσεις αυτοκτονίας, κατά στρατιωτικών και πολιτικών στόχων ξένων χωρών. Ένας από τους συλληφθέντες, ο τριανταεπτάχρονος Ανάν Γιαές, κατηγορείται από το Ισραήλ ότι στηρίζει οικονομικά ένοπλη ομάδα η οποία δρα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γιαές ζήτησαν από την ιταλική δικαιοσύνη να μην τον εκδώσει στο Ισραήλ «διότι, σε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος να τύχει απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης, συμπεριλαμβανομένων και βασανιστηρίων», όπως υποστηρίζουν. Σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε, στους τρεις συλληφθέντες είχε χορηγηθεί από την Ιταλία άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει την μεγάλη προσπάθεια και την σημαντική ερευνητική ικανότητα των αστυνομικών αρχών της χώρας μας. Συνεχίζεται η δράση τους, με στόχο την πρόληψη των φαινομένων του εξτρεμισμού και της ριζοσπαστικοποίησης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι.

Ακολουθήστε μας στο Facebook