Καιρός: Ψυχρό μέτωπο από το απόγευμα της Δευτέρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ανέμους

Ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδας από το απόγευμα της Δευτέρας 11 Μαρτίου σύμφωνα με το meteo.gr και θα συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη 12 του μήνα.

Κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας

Αναλυτικά βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα κατά τόπους χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Δευτέρας 11/03 στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο, φαινόμενα που έως τη νύχτα της Δευτέρας 11/03 προς Τρίτη 12/03 θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας, της Ηπείρου και του Ιονίου, στη Βόρεια και Δυτική Θεσσαλία και στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν και στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου μάλιστα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές.

Ο καιρός την Τρίτη 12 Μαρτίου – Θυελλώδεις άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας

Από το πρωί της Τρίτης 12/03 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 12/03 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στον χάρτη της Εικόνας 1 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 12/03 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι (6-8 μποφόρ) θα επικρατήσουν στο Ιόνιο έως το βράδυ της Δευτέρας 11/03 και στο Αιγαίο από το βράδυ της Δευτέρας 11/03 έως το απόγευμα της Τρίτης 12/03.

Στον Χάρτη της Εικόνας 2 παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ τη Δευτέρα 11/03 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 3 έως 6 βαθμών Κελσίου την Τρίτη 12/03 στα δυτικά και την Τετάρτη 13/03 στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Ακολουθήστε μας στο Facebook