ΗΠΑ : «Η κυβέρνηση δεν είχε επαφή με εξωγήινους» – Τα συμπεράσματα επίσημου πορίσματος

Την Παρασκευή υποβλήθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ έκθεση του Πενταγώνου, μια πολυαναμενόμενη αναθεώρηση απόρρητων εγγράφων από το 1945 έως το 2023 όπου αναφέρεται ότι υπάρχουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συναντήσει εξωγήινους ή ότι έχει συγκαλύψει την ύπαρξή τους.

Αντίθετα, η έκθεση αποδίδει τις θεάσεις UFO τη δεκαετία του 1960 σε άκρως απόρρητες πτήσεις πρωτότυπων αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροπλάνων και διαστημικών σκαφών. Το 2010, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέτασε ένα πρόγραμμα «αντίστροφης μηχανικής» (η προσπάθεια ανακάλυψης των τεχνικών χαρακτηριστικών μιας συσκευής ή τεχνολογίας μέσω της ανάλυσής της) άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων. Ωστόσο, καθώς δεν βρέθηκε κανένα τέτοιο σκάφος, το πρόγραμμα απορρίφθηκε, σύμφωνα με την έκθεση.

«Δεν υπάρχουν επαληθεύσιμα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν πρόσβαση ή έχουν αντιστρέψει εξωγήινη τεχνολογία», δήλωσε ο Αρχιστράτηγος Πατ Ράιντερ, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης.

Η έκθεση δεν βρήκε επίσης «κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οποιαδήποτε έρευνα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ακαδημαϊκή έρευνα ή επίσημη επιτροπή αναθεώρησης έχει επιβεβαιώσει ότι οποιαδήποτε παρατήρηση αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου αντιπροσώπευε εξωγήινη τεχνολογία».

«Όλες οι ερευνητικές προσπάθειες, σε όλα τα επίπεδα ταξινόμησης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες θεάσεις ήταν συνηθισμένα αντικείμενα και φαινόμενα και αποτέλεσμα λανθασμένης αναγνώρισης», κατέληξε ο Ράιντερ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook