Σεισμός στην Ταϊβάν: Υπάρχουν παγιδευμένοι σε κτήρια που κατέρρευσαν στη Χουάλιεν

Προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε Ταϊβάν και Ιαπωνία μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ.

Μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν μεταδίδουν πως κάτοικοι έχουν παγιδευτεί σε κτήρια τα οποία κατέρρευσαν στην πόλη Χουάλιεν της νήσου έπειτα από τον πολύ ισχυρό σεισμό που καταγράφτηκε στις 07:58 τοπική ώρα.

🔴LIVE:TVBS NEWS網路獨家新聞24小時直播 Taiwan News 24hr 台湾世界中のニュースを24時間配信中 대만24시간뉴스채널 55台
🔴【花蓮停班停課】東森新聞 51 頻道 24 小時直播|Taiwan EBC 24h live news|台湾 EBC ニュース24 時間オンライン放送|대만 뉴스 생방송

Ο σεισμός, μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε αρκετά κοντά στη νήσο, με αποτέλεσμα να εκδοθούν έκτακτα προειδοποιητικά δελτία για τσουνάμι στην Ταϊβάν και στα νοτιοδυτικά της Ιαπωνίας. Αναμένονται κύματα ψηλότερα από τρία μέτρα στην Οκινάουα, όπου ήδη άρχισαν να φθάνουν κύματα 30 εκατοστών.

Έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για τσουνάμι εκδόθηκε και στις Φιλιππίνες.

Παρουσιαστής του ιαπωνικού τηλεοπτικού δικτύου NHK συνέστησε: «Απομακρυνθείτε εσπευσμένα προς περιοχές μεγαλύτερου ύψους και μη γυρίστε πίσω».

LIVE: NHK WORLD-JAPAN News

Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία (JMA) εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν 7,5 βαθμών, η αντίστοιχη υπηρεσία της Ταϊβάν (CWA) ότι ήταν 7,2 βαθμών, ενώ το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS) πως η ισχύς του ήταν 7,4 βαθμοί.

Στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν, δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς διαπίστωσε πως η ηλεκτροδότηση κόπηκε σε τομείς της πόλης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook