Σχολεία: Τελευταία εβδομάδα μαθημάτων στα Λύκεια – Πότε ξεκινούν οι πανελλήνιες

Στα σχολεία επέστρεψαν χθες, 13 Μαΐου, οι μαθητές, έπειτα από τις διακοπές του Πάσχα, με τον χρόνο πλέον να μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς.

Την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 θα χτυπήσει για τελευταία φορά φέτος το κουδούνι στα Λύκεια της, καθώς η ημέρα αυτή έχει οριστεί ως η τελευταία ημέρα μαθημάτων.

Πότε θα γίνουν οι απολυτήριες εξετάσεις – Πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, οι απολυτήριες -ενδοσχολικές- εξετάσεις των μαθητών της Γ’ λυκείου θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα, 20-27 Μαΐου.

Στη συνέχεια, για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα αρχίσει η «μάχη» των Πανελλαδικών στις 31 Μαΐου, μέχρι και τις 12 Ιουνίου.

Το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Πανελλαδικών για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ έχει οριστεί μεταξύ 30 Μαΐου έως 11 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ λυκείου, αυτές θα διεξαχθούν κατά το διάστημα 20 Μαΐου-14 Ιουνίου.

Πότε κλείνουν γυμνάσια, δημοτικά, νηπιαγωγεία
Υπενθυμίζεται, ότι ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα γυμνάσια έχει οριστεί η 29η Μαΐου και έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στο διάστημα 3-17 Ιουνίου 2024.

Τέλος, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της επικράτειας θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 14 Ιουνίου 2024.

Ακολουθήστε μας στο Facebook