Θερινό ηλιοστάσιο 2024: Πλησιάζει η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου – Πόσο θα διαρκέσει

Το θερινό ηλιοστάσιο 2024 πλησιάζει και φέρνει μαζί του την πιο μεγάλη ημέρα της χρονιάς, ενώ σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού.

Πότε είναι η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου
Το ημερολογιακό καλοκαίρι έχει ξεκινήσει ήδη από την 1η Ιουνίου, αν και φέτος οι υψηλές θερμοκρασίες μας βασανίζουν ήδη από το Μάρτιο.

Από το θερινό ηλιοστάσιο και μετά, η μέρα θα αρχίσει να μικραίνει, μέχρι να φτάσουμε στη μικρότερη μέρα του χρόνου, κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο οπότε και θα σημειωθεί η μικρότερη μέρα του χρόνου και η μέρα θα αρχίσει να μεγαλώνει ξανά.

Για το 2024, το θερινό ηλιοστάσιο πρόκειται να λάβει χώρα την Πέμπτη 20 Ιουνίου, ώρα 23:50.

Κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται δύο ηλιοστάσια, το θερινό και το χειμερινό, τα οποία σηματοδοτούν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο αντίστοιχα. Το ημερολογιακό καλοκαίρι έχει ξεκινήσει ήδη από την 1η Ιουνίου, αν και φέτος οι υψηλές θερμοκρασίες μας βασανίζουν ήδη από το Μάρτιο.

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα της χρονιάς, η οποία σύμφωνα με το Time and Date στην Αθήνα θα διαρκέσει 14 ώρες και 52 λεπτά (ανατολή του Ηλίου στις 06:02 και δύση στις 20:50).

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ – ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ – ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ.(HD)
Τι είναι το θερινό ηλιοστάσιο
Το θερινό ηλιοστάσιο συμβαίνει όταν η γωνία του ημι-άξονα κάποιου πλανήτη, είτε του βόρειου ή του νοτίου ημισφαιρίου, είναι πιο κεκλιμένη προς το αστέρι στο οποίο περιστρέφεται (τροχιά του πλανήτη).

Θέλεις τα σημαντικότερα νέα της ημέρας στο e-mail σου;

Έχω διαβάσει, κατανοώ και αποδέχομαι τους όρους χρήσης του ιστότοπου της εταιρείας
Δηλώνω υπεύθυνα ότι είμαι άνω των 18 ετών ή ότι βρίσκομαι υπό την εποπτεία γονέα ή κηδεμόνα ή επιτρόπου
Η μέγιστη κλίση του άξονα της Γης προς τον ήλιο είναι 23 ° 44 ‘. Αυτό συμβαίνει δύο φορές ετησίως, στους οποίους χρόνους ο Ήλιος φτάνει στην υψηλότερη θέση του στον ουρανό, όπως φαίνεται από το βορρά ή το νότιο πόλο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook