Κύκλωμα εκβιαστών: Στον ανακριτή σήμερα η 43χρονη Νάνσυ και οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα (11/07) άλλοι 6 κατηγορούμενοι μέλη του κυκλώματος των εκβιαστών. Ανάμεσα τους είναι και η 43χρονη «Νάνσυ», η οποία φέρεται να είναι η αρχηγός της σπείρας.

Σημειώνεται πως, χθες απολογήθηκαν συνολικά 8 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι δύο προφυλακίστηκαν, ενώ οι 6  αφέθηκαν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ένας εκ των κατηγορουμένων, 40χρονος υπάλληλος υγειονομικού, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αρνήθηκε την ανάμειξή του στο κύκλωμα. «Δεν έχω καμία σχέση και καμία εμπλοκή με το κύκλωμα. Δεν έχω λάβει ποτέ κάποιο χρηματικό ποσό. Ήξερα κάποια άτομα, αλλά στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου ιδιότητας».

Και οι 14 κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που μεταξύ άλλων αφορούν συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

Επιχειρηματίας αποκαλύπτει ότι η «Νάνσυ» δεν είχε το μονοπώλιο

Στα πρότυπα της Σικελιανής μαφίας φαίνεται ότι είχε οργανώσει την σπείρα των εκβιαστών του κέντρου της Αθήνας, η λεγόμενη Νάνσυ, η 43χρονη που φέρεται ως η αρχηγός του κυκλώματος.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, εκτός από τον αδελφό της, που ήταν και το δεξί της χέρι και είχε τον ρόλο του εισπράκτορα και του ταμία του κυκλώματος, σημαντικό ρόλο έπαιζε και η μητέρα τους, καθώς είχε γνώση για τα πάντα και βοηθούσε τα παιδιά της να αποθηκεύουν το μαύρο χρήμα.

Οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τη δομή μαφίας που εκβίαζε επιχειρηματίες δεν έχουν τέλος. Στον ΑΝΤ1, μίλησε επιχειρηματίας που ερχόταν σε επαφή με την φερόμενη ως αρχηγό, η οποία από ότι φαίνεται δεν έχει το μονοπώλιο στους εκβιασμούς.

«Νομίζεις πως είναι μόνο η Νάνσυ; Άλλους 2-3 έχουμε, είναι κι άλλοι, και χειρότεροι από αυτήν. Μην σου πω ότι η Νάνσυ μπροστά τους είναι καλή. Τουλάχιστον σου δίνει άδειες, ενώ οι άλλοι μπορούν να σε κοροϊδέψουν και να σου πουν “α βγήκε και άλλο πρόβλημα, δώσε μας ακόμα 2.000 ευρώ”».

Ποια είναι όμως η Νάνσυ που κινούσε τα νήματα; Πρόκειται για την γυναίκα που έτρεμαν οι επιχειρηματίες. Στο πλευρό της είχε τον αδελφό της, ο οποίος εκτελούσε χρέη οδηγού της ίδιας, και την συνόδευε στις συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους και τους εκβιαζόμενους.

Μάλιστα, οι επιχειρηματίες δεν είχαν τα περιθώρια να μην ενταχθούν υπό της προστασίας της οργάνωσης, με έναν εξ’ αυτών να λέει χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 πως «δεν μπορείς να τους αποφύγεις».

Καλλονή με ακριβά αξεσουάρ και «ρευστό»

Φωτογραφίες της «Νάνσυ», της αρχηγού των εκβιαστών δημοσίων υπαλλήλων του δήμου Αθηναίου, έφερε στο «φως» το Star.

Πρόκειται για μια ψηλή, εντυπωσιακή, ξανθιά γυναίκα που συστηνόταν ως «διεκπεραιώτρια» και ως άνθρωπος με διασυνδέσεις παντού. Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να προσδιορίσει ποιο ήταν ακριβώς το επάγγελμά της.

Η ίδια ήταν ψευδώς δηλωμένη σε συμβουλευτική εταιρία για να φαίνεται ότι είχε εισόδημα και ασφάλιση.

Στις συναντήσεις της ήταν πάντα περιποιημένη, φορούσε ακριβά ρούχα, πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα και μιλούσε με πολύ επιτηδευμένο ύφος.

Κατά τις έρευνες στο σπίτι της βρέθηκαν περίπου 25 ρολόγια, τα περισσότερα από ακριβές μάρκες. Το ένα κοστίζει κοντά στις 7.000, καθώς πρόκειται για μοντέλο μιας από τις πιο γνωστές εταιρίες.

«Εγώ έχω πάντα ρευστό, γιατί οι άνθρωποι που ανακατεύομαι, όταν λέω ότι θα γίνω αυτό, θέλω πάντα να σηκώνουν το τηλέφωνο», φέρεται να είχε δηλώσει σε καταστηματάρχη που είχε καθυστερήσει μια πληρωμή.

Ακολουθήστε μας στο Facebook