Ψυχικό: Στον ανακριτή ο 44χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του τοπογράφου – Τι θα υποστηρίξει

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα (11/07) ο 44χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, έξω από τα γραφεία της εταιρείας που ήταν συνέταιρος στο Ψυχικό, ο οποίος από την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα υποστηρίξει ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο από τα δύο όπλα της δολοφονίας, ούτε και κάποιο χρηματικό ποσό που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις πράξεις που του αποδίδουν.

Οι Αρχές εστιάζουν στα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν, ενώ παράλληλα ανοίγουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 44χρονου.

Στα εργαστήρια της αστυνομίας ολοκληρώθηκε η έρευνα στα γάντια μηχανής που εντόπισαν στο σπίτι του δράστη, αλλά δεν βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας, και αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση σε δυο μαύρα μπουφάν μηχανής που βρέθηκαν στο σπίτι του 44χρονου.

Αναζητείται ακόμη ένα άτομο εκτός από τον ηθικό αυτουργό – Βοήθησε τον 44χρονο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση

Η Ασφάλεια συνεχίζει παράλληλα τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας και τα στοιχεία που συγκεντρώνει τα διαβιβάζει στις ανακριτικές αρχές που θα αποφασίσουν αν θα καλέσουν για εξηγήσεις τον επιχειρηματία ή και άλλα άτομα.

Ακόμη ένα άτομο φέρεται να αναζητούν οι Αρχές στο πλαίσιο της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, εκτός από τον ηθικό αυτουργό που φέρεται να έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου του.

Σύμφωνα με το Star, το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να βοήθησε τον 44χρονο μετά την δολοφονία του 54χρονου. Πρώτη φορά εμφανίζεται στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι και τον βοηθά να φύγει το σκούτερ από το πάρκινγκ προς άγνωστη κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής, από το οπτικό υλικό δεν έχει γίνει η ταυτοποίησή του.

Το μεγάλο ερώτημα αφορά το ποιος είναι αυτός ο άντρας και αν γνωρίζει ότι ο 44χρονος έχει εκτελέσει το πρωί τον τοπογράφο. Μία σημαντική λεπτομέρεια, είναι πως ο 44χρονος με τα αρχικά Κ.Γ. έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και με γνωστούς πολλούς παραβατικούς.

Τα λάθη που έκανε ο κατηγορούμενος

Σύμφωνα με το Star, ο 44χρονος έκανε λάθη και ήταν απρόσεκτος, για αυτό και οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν πολύ γρήγορα στην ταυτότητά του.

Το πρώτο λάθος: Χρησιμοποιεί υπόγειο πάρκινγκ για να κρύψει το σκούτερ, πριν και μετά τη δολοφονία, στην πολυκατοικία όπου μένει η αδερφή του.

Δεύτερο λάθος: Δεν φορά κράνος μία ημέρα πριν τη δολοφονία τη στιγμή που μπαίνει στο υπόγειο πάρκινγκ με τη μηχανή του

Τρίτο λάθος: Δεν υπολογίζει ότι κάθε κίνηση του καταγράφεται από κάμερες ασφαλείας.

Άρειος Πάγος: Εντολή έρευνας για τη «μαφία της Μυκόνου» μετά την εκτέλεση στο Ψυχικό

Παραγγελία για διενέργεια έρευνας προς «αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζεται από τον τύπο ως «Μαφία της Μυκόνου»» απέστειλε στον αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, εποπτεύοντα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Η κα Αδειλίνη στο έγγραφό της ζητεί να ενημερώνεται στο εξής για τα αποτελέσματα των ερευνών που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο συνδέεται με σοβαρά αδικήματα, γύρω από τις αγοραπωλησίες ακινήτων, από τα ναρκωτικά, τις ανθρωποκτονίες, την παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, τις σωματικές βλάβες και άλλα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook