Richard Lewis: Πέθανε ο stand up κωμικός και ηθοποιός

Ο Ρίτσαρντ Λιούις (Richard Lewis), συμπρωταγωνιστής του Λάρι Ντέιβιντ (Larry David) στο Curb Your Enthusiasm και stand up κωμικός πέθανε σε ηλικία 76 ετών.

 

Ο Λιούις είχε δηλώσει πέρυσι ότι έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον και ότι αποχωρεί από τη σκηνή του standup. Παρά την απόσυρση, συμμετείχε στην τρέχουσα 12η σεζόν της σειράς Curb Your Enthusiasm στο HBO.

 

 

Ο Λιούις, ο οποίος υποδυόταν μια ημιφανταστική εκδοχή του εαυτού του καθ’ όλη τη διάρκεια των 24 ετών του Curb Your Enthusiasm, ήταν γνωστός για το νευρώδεςαυτοσαρκαστικό στυλ του. Αφού έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στη μεγάλη οθόνη στην ταινία Diary of a Young Comic του 1979, ο Λιούις έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1980 και του ’90 με εμφανίσεις στο The Tonight Show και στο Late Show With David Letterman. Παρουσίασε τη σκοτεινή, αλλά και φωτεινή προσωπικότητά του στο κωμικό αφιέρωμα του 1985 στο Showtime I’m in Pain, ενώ ακολούθησαν τα αφιερώματα του HBO I’m Exhausted (1988), I’m Doomed (1990) και Richard Lewis: The Magical Misery Tour (1997).

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook