Super League, Λαμία-ΑΕΚ 0-4: Στο ρελαντί άνετο κι εντυπωσιακό «διπλό»

Super League: Κυρίαρχη η ΑΕΚ στη Λαμία στην πρεμιέρα των playoffs, επικράτησε 4-0 με γκολ των Κάλενς, Πόνσε και δύο τέρματα του Λιβάι Γκαρσία – Ούτε φάση οι γηπεδούχοι.

Κυριακάτικος περίπατος στη Λαμία για την ΑΕΚ που ξεκίνησε νικηφόρα τα play off με εμφατικό 0-4 και πέρασε προσωρινά στην κορυφή περιμένοντας τα αποτελέσματα των υπολοίπων. Η ΑΕΚ από την αρχή ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης, προηγήθηκε με τέρμα του Κάλενς στην εκπνοή του πρώτου μέρους από στατική φάση και στο δεύτερο μέρος ανέλαβαν τα… βαριά πυροβολικά. Ο Πόνσε έκανε το 0-2 στο 68′ και στα τελευταία λεπτά ο… υπερηχητικός Λιβάι Γκαρσία που είχε περάσει ως αλλαγή με έναν κεραυνό στο 88′ και ένα άψογο πλασέ στο 93′ διαμόρφωσε το τελικό 0-4 για την Ένωση.

Λαμία – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν
Για τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος παρέταξε τον Κοσέλεφ στο τέρμα, τους Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλο, Κορνέζο και Σιμόν τετράδα στην άμυνα, τους Τζανδάρη και Στάνκο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Αμαράλ και Νούνιες στα άκρα και τον Σλίβκα πίσω από τον Μάλτσι στην επίθεση. Ο Ματίας Αλμέιδα είχε να διαχειριστεί διάφορες απουσίες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι για την πρεμιέρα των play off. Ο «Πελάδο» ξεκίνησε στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ τον Πινέδα, με τους Σιμάνσκι και Γιόνσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τον Ελίασον δεξιά και τον Μάνταλο πίσω από τον προωθημένο Πόνσε. Στα μετόπισθεν ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, οι Πήλιος και Ρότα στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ ως δίδυμο στο κέντρο της αμυντικής γραμμής διατηρήθηκαν ο Κάλενς με τον Βίντα.

Μονότερμα της ΑΕΚ και 0-1 με Κάλενς με τον… γνωστό τρόπο
Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, το πρώτο μέρος είχε μια εικόνα. Την ΑΕΚ να πιέζει συνεχώς, κυρίως από τα πλάγια, κερδίζοντας πολλές στατικές μπάλες και τους κιτρινόμαυρους να δημιουργούν ευκαιρίες απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη Λαμία στην άμυνά της. Και το προβάδισμα για τους κιτρινόμαυρους ήρθε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, με τους παίκτες του Αλμέιδα να βρίσκουν το 25ο τους τέρμα φέτος από στατική φάση. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάνταλος γέμισε με φάουλ, ο Πόνσε έβαλε την προβολή, ο Κοσέλεφ δεν μπόρεσε να απομακρύνει αποκρούοντας πάντως πάνω στη γραμμή και ο Κάλενς από κοντά εκμεταλλεύτηκε το ριμπάουντ και έκανε το 0-1 στέλνοντας την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια.

Νωρίτερα οι κιτρινόμαυροι είχαν δημιουργήσει αρκετές καλές στιγμές κι αν είχαν καλύτερη τελική ενέργεια θα είχαν βρει το γκολ. Αρχικά στο 10′ ο Πήλιος από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 16′ το σουτ του Ελίασον έξω από την περιοχή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο. Ο Σουηδός εξτρέμ στο 27′ είχε ακόμα μια καλή στιγμή με τον Σιμόν να τον κόβει καθοριστικά, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πόνσε είδε την κεφαλιά του να βγάζει εντυπωσιακά ο Κοσέλεφ στη γωνία του. Η ΑΕΚ αύξανε σταδιακά την πίεσή της, ο Πόνσε στο 38′ είδε τον Τζανετόπουλο να βάζει την προβολή σώζοντας τον Κοσέλεφ, με τους κιτρινόμαυρους να βρίσκουν τελικά τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα των γηπεδούχων στο τέλος του πρώτου μέρους.

Η ΑΕΚ με σεντερφορίσιο γκολ Πόνσε και γκολάρες Λιβάι έφυγε με το τρίποντο
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος θέλοντας να βρει γρήγορα το δεύτερο γκολ, με τον Πινέδα στο 48′ να βλέπει το σουτ του να περνάει πάνω από το οριζόντιο. Από εκεί και μετά ο ρυθμός της ΑΕΚ έπεσε, με τον Αλμέιδα πάντως να ζητάει από τους παίκτες του να πιέσουν ψηλά και να κυκλοφορούν γρήγορα την μπάλα παρότι η Λαμία αδυνατούσε να απειλήσει. Οι κιτρινόμαυροι παρότι είχαν αφήσει το πόδι από το… γκάζι βρήκαν το δεύτερο γκολ στο 68′. Ο Ρότα εκτέλεσε το πλάγιο προς τον Πόνσε που έξανε όμορφη κίνηση μέσα στην περιοχή, ξεμαρκαρίστηκε από τον Τζανετόπουλο και με ένα άψογο σκαστό σουτ με τη μία νίκησε τον Κοσέλεφ για το 0-2.

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο ο Αλμέιδα έβαλε Λιούμπισιτς και Λιβάι Γκαρσία, με τον Πινέδα να παίζει σε ρόλο δεξιού μπακ με τον Λιβάι μπροστά του στην πλευρά και τον Ελίασον να πηγαίνει στα αριστερά ενώ λίγο αργότερα πέρασαν στο ματς και οι Σιντιμπέ, Χατζισαφί και Αραούχο αντί των Πινέδα, Ελίασον και Πόνσε με τον Αραούχο να περνάει στην κορυφή. Η Λαμία βρήκε τις πρώτες της τελικές με μια προβολή του Κοντονίκου στο 81′ και μια κεφαλιά του Σιμόν στο 87′ που δεν ανησύχησαν τον Στάνκοβιτς, με την ΑΕΚ να βρίσκει και τρίτο γκολ στο 88′ με μια γκολάρα του Λιβάι! Ο 26χρονος φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο πέρασε δύο-τρεις αντιπάλους λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και με μια ρουκέτα με το αριστερό βρήκε το παραθυράκι του Κοσέλεφ γράφοντας το 0-3!

Ο Λιβάι Γκαρσία… φύλαγε ακόμα ένα όταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν πήρε μια εξαιρετική κάθετη από τον Λιούμπισιτς και με ένα ιδανικό πλασέ με το αριστερό έστειλε για τέταρτη φορά την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας, σημειώνοντας μέσα σε ένα πεντάλεπτο το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και γράφοντας το τελικό 0-4.

Ακολουθήστε μας στο Facebook