Μόσχα: 84 οι ταυτοποιημένοι νεκροί του τρομοκρατικού, ανάμεσά τους 5 παιδιά – 360 οι τραυματίες

Οι σοροί 84 ανθρώπων, από τους 139 που έχασαν τη ζωή τους από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα, έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 5 παιδιά, ηλικίας από 9 έως 16 ετών, ανέφερε η Ερευνητική Επιτροπή στο κανάλι της στο Telegram, ενώ γίνονται μοριακές εξετάσεις για να διακριβωθεί η ταυτότητα των υπολοίπων θυμάτων.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, αυξήθηκε στους 360 και ο αριθμός των τραυματιών, ανάμεσά τους 11 παιδιά.

Σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο, τουλάχιστον 92 άνθρωποι που τραυματίστηκαν από την επίθεση έχουν νοσηλευτεί, ενώ 63 έχουν ήδη πάρει εξιτήριο και άλλοι 205 λαμβάνουν εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Η τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Κρόκου στη Μόσχα έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής, 22 Μαρτίου.

Έντεκα ύποπτοι για την επίθεση έχουν συλληφθεί, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις ένοπλοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στην περιοχή Μπριάνσκ, νοτιοδυτικά της Μόσχας, καθώς προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο περνώντας τα ουκρανικά σύνορα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία, επικαλούμενος προκαταρκτικές πληροφορίες, ότι η ουκρανική πλευρά ετοίμασε «ένα παράθυρο» στα σύνορα ειδικά για να περάσουν οι τρομοκράτες χωρίς να εντοπιστούν. Υποσχέθηκε να εντοπίσει και να τιμωρήσει όλους εκείνους που ήταν πίσω από την επίθεση.

Ακολουθήστε μας στο Facebook