Καιρός: «Κορυφώνονται» οι βροχοπτώσεις το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια αναμένονται αύριο στη χώρα με τους ανέμους να ενισχύονται έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Ο καιρός θα κυλήσει με παρόμοιες συνθήκες μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή ωστόσο η αστάθεια θα κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

«Με θυελλώδεις βοριάδες ξεκινά η Μεγάλη εβδομάδα στη χώρα μας ενώ λίγες βροχές θα σημειώθούν αύριο προς τα ανατολικά και βόρεια με τους βοριάδες να κυριαρχούν στο Αιγαίο και πάλι για να αρχίσουν σιγά σιγά να υποχωρούν από το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης. Στη συνέχεια θα επικρατήσει άστατο καιρικό μοτίβο όπως είχαμε άλλωστε τονίσει και στη μακροπρόθεσμη εκτίμησή μας με την αστάθεια να κορυφώνεται Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα», τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Ο καιρός τη Μεγάλη Τρίτη
Προειδοποιεί η ΕΜΥ για βόρειους, βορειοανατολικούς ανέμους τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και το νότιο τμήμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στη Θράκη. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία το μεσημέρι – απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Λίγες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Εύβοια, τη βόρεια Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τη νότια Κρήτη τους 24 με 26 και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Μεγάλη Τετάρτη
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη με τοπικές βροχές. Το βράδυ αναμένεται αύξηση των νεφώσεων στα δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως και τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το απόγευμα αναμένεται βελτίωση στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ακολουθήστε μας στο Facebook