Θεσσαλονίκη: 12χρονος έβγαλε μαχαίρι και απείλησε συνομηλικό του στο σχολείο

Ακόμη ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας στη Θεσσαλονίκη έρχεται και προστίθεται στη λίστα με τα δεκάδες το τελευταίο διάστημα. Ένας 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συνομήλικο συμμαθητή του στο προαύλιο δημοτικού σχολείου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στη Σταυρούπολη. Πρόκειται για δύο 12χρονους που καβγάδισαν για άγνωστη αιτία ενώ στη συνέχεια ο ένας από τους δύο ανήλικους χτύπησε τον άλλο, προκαλώντας του απλές σωματικές βλάβες. Στη συνέχεια, ο 12χρονος που χτυπήθηκε ζήτησε από συνομήλικο φίλο του ένα μαχαίρι, με το οποίο απείλησε τον δράστη της εις βάρος του επίθεσης.

Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που οδήγησαν τους εμπλεκόμενους ανήλικους και τους γονείς τους στο Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά. Παρότι δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις για τα κατ’ έγκληση διωκόμενα αδικήματα, εντούτοις από την ΕΛ.ΑΣ. σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο 12χρονων, που συνδέονται με την κατοχή του μαχαιριού, όπως επίσης σε βάρος του 45χρονου, πατέρα του ενός.

Με προφορική εντολή εισαγγελέα, οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ακολουθήστε μας στο Facebook