Eurovision 2024: Ο αποψινός Β’ Ημιτελικός με Μαρίνα Σάττι και τα παρατράγουδα

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αποψινό Β’ Ημιτελικό της Eurovision, που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 στις 22.00, έχει ξεκινήσει. Για τους Έλληνες Eurofans το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αφού η Μαρίνα Σάττι θα ανέβει στη σκηνή για να τραγουδήσει το «Zari» και να διεκδικήσει μια θέση στον τελικό.

Τη μουσική του τραγουδιού, που παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Marina Satti – ZARI | Greece 🇬🇷 | Official Music Video | Eurovision 2024

Η Ελλάδα θα διαγωνισθεί στην 3η θέση, ενώ η ακριβής σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β΄ Ημιτελικό είναι: Μάλτα, Αλβανία, Ελλάδα, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Αυστρία, Δανία, Αρμενία, Λετονία, Ισπανία, Άγιος Μαρίνος, Γεωργία, Βέλγιο, Εσθονία, Ιταλία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ολλανδία. Μόνο δέκα συμμετοχές θα προκριθούν. Στον Β’ Ημιτελικό, από τις «Big Five» εμφανίζονται και ψηφίζουν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες προκρίνονται απευθείας.

Μεγάλοι αντίπαλοι της Μαρίνας είναι η Ελβετία, που θεωρείται και φαβορί για τη βραδιά της 11 ης Μαϊου. Τόσο η Ολλανδία όσο και το Ισραήλ έχουν επίσης το δικό τους φανατικό κοινό.

 

Ο Β’ Ημιτελικός θα έχει και special acts, με την Έλενα Παπαρίζου να επιστρέφει στο stage με το «Number One» που της χάρισε την πρώτη θέση. Η Sertab Erener και η Charlotte Perrelli επίσης θα ξεσηκώσουν την αρένα με τα hits τους.

Την ίδια στιγμή που αναμένουμε την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι, μικρά σκάνδαλα έχουν δει το φως της δημοσιότητας που αφορούν σε άλλες χώρες. Το βράδυ της Τρίτης και ενώ ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision ήταν στον «αέρα», η σερβική τηλεόραση διέκοψε τη μετάδοση του διαγωνισμού για να καλύψει με έκτακτο δελτίο ειδήσεων την άφιξη του Κινέζου πρωθυπουργού στο Βελιγράδι.

Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, η διακοπή διήρκησε 25 ολόκληρα λεπτά και αμέσως μετά οι τηλεθεατές ενημερώθηκαν πως η μετάδοση του Α’ Ημιτελικού θα συνεχιστεί στο κανάλι RTS2. Συνεπώς, κλήθηκαν να αλλάξουν συχνότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Σέρβοι τηλεθεατές να μην παρακολουθήσουν τα κομμάτια της Πολωνίας, της Κροατίας και της Ισλανδίας.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της Ιρλανδίας Bambie Thug δήλωσε κατακεραυνώνοντας την EBU. «Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να συμπεριλάβω τα μηνύματα Εκεχειρία και Ελευθερία για την Παλαιστίνη στην εμφάνισή μου, διότι είμαι υπέρ της δικαιοσύνης και υπέρ της ειρήνης. Δυστυχώς, αναγκάστηκα να αλλάξω αυτά τα μηνύματα και να γράψω απλώς το Crown the Witch στο videowall με εντολή της EBU», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Facebook